Waterberging na weerstand opleiding

January 14

Waterberging na weerstand opleiding

U voelt geweldig! Je blut opwaarts uw dieet, vernieuwd uw sportschool lidmaatschap en knock-out uw eerste paar killer trainingen. Nooit vergeten dat je zo pijnlijke dat je nauwelijks kunt klimmen op de schaal. Het is de moeite waard gewoon om te zien de nummers gaan...?! Voordat u uw handen in wanhoop overgeven en uitbreken van een pint van Ben en Jerry's, haal diep adem en ontspan. Het is gewoon een beetje waterretentie veroorzaakt door DOMS.

DOMS

DOMS of vertraagde begin spierpijn, is een gemeenschappelijk fenomeen gekenmerkt door spierpijn, variërend van mild tot slopende en manifesteren 24 tot 48 uur na je training. Andere symptomen van DOMS zijn naast spierpijn, verlies van kracht, verminderde waaier van motie, verminderde Neuromusculaire functie, milde ontsteking en een verhoging van twee tot drie pond of meer in lichaamsgewicht. DOMS is gebruikelijk in individuen die nieuw aan weerstand opleiding of als een reactie op een verandering in de oefeningsroutines, zoals toevoegen uitdagend, nieuwe oefeningen of toenemende gewicht lasten zijn.

Oorzaken van DOMS

Zodra gedacht te worden veroorzaakt door de accumulatie van melkzuur in de spiercellen als een bi-product van ATP metabolisme, onderzoekers nu geloven dat structurele schade aan de spiercellen veroorzaakt tijdens de verlenging van de spier, of excentriek, fase van de oefening de oorzaak van DOMS is. Oefening fysioloog Len Kravitz, PhD, van de Universiteit van New Mexico legt uit dat de scheuren van spierweefsel en de breuk van spiercellen initieert een ontstekingsreactie die pieken van 24 tot 36 uren na het sporten. Als een onderdeel van deze reactie veroorzaken de hormonen ADH en aldosteron de nieren behouden water. Na een paar dagen evenwicht is hersteld en water gewicht wordt geëlimineerd.

DOMS preventie

Hoewel DOMS niet helemaal te voorkomen is, kunnen de symptomen worden verminderd. Auburn University's David J. Szymanski, m. Ed merkt op dat een pre exercise-warming-up kan het minimaliseren van schade aan het spierweefsel. Szymanski raadt een algemene warming-up die gebruikmaakt van de grote spiergroepen zoals wandelen of joggen te verheffen van de kerntemperatuur en warm de spieren gevolgd door een specifieke warming-up voor de spieren tijdens het sporten, als een set met behulp van lichte gewichten vóór verscheping opwaarts gericht. Het beoefenen van goede techniek zal ook minimaliseren weefselschade. Tillen meer gewicht dan u in de spier verlenging fase kunt plaatst stress op de spieren en gewrichten als zwaartekracht neemt.

DOMS behandeling

Het nemen van niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen of NSAID's, is zoals ibuprophen een gangbare praktijk voor de behandeling van DOMS. Echter volgens Len Kravitz, PhD lijken NSAID's niet te worden een effectieve behandeling. Rust, stretching en massage therapie kan helpen. DOMS meestal vermindert of verdwijnt volledig binnen drie tot vier dagen van uw trainingssessie. De sport blessure adviseur waarschuwt dat de post oefening pijn die langer dan een week duurt kunnen duiden op schade die medische aandacht vereist. Ondertussen, kan u wilt sturen duidelijk van de schaal voor een paar dagen na krachtige krachttraining.


gerelateerde artikelen