Kunt u doen Pushups & Situps wanneer u ontdek je zwanger bent?

September 14

Kunt u doen Pushups & Situps wanneer u ontdek je zwanger bent?

Blijven passen kan vereenvoudigen uw zwangerschap glad en uw arbeid. Situps en pushups versterken uw kern, die kan bijzonder nuttig zijn wanneer het aankomt op tijd te leveren, maar deze oefeningen bepaalde risico's kunnen opleveren wanneer je zwanger bent. Zodra je leert dat je een baby verwacht, praat met uw arts over welke oefeningen veilig voor u zijn.

Overwegingen

Algemeen, zijn situps en pushups redelijk veilig tijdens het eerste trimester, en eventueel aan het begin van het tweede trimester als uw arts u toestemming geeft. Bepaalde variabelen kunnen maken deze oefeningen ontoegankelijk, niettemin. Als u complicaties tijdens laatste zwangerschap heb gehad of complicaties zoals bloedingen in uw huidige zwangerschap hebben geleden, is het verstandig om het vermijden van vermoeiende oefeningen. Als u bent met meerdere baby's, moet u wellicht om te stoppen met het doen van deze oefeningen eerder in je zwangerschap, dan een vrouw met een enkele baby.

Potentiële gevaren

Zodra u het tweede trimester van je zwangerschap, zijn situps en pushups niet alleen uitdagende maar potentieel gevaarlijk. Situps, of een ander type van activiteit waarvoor liggend op je rug, kunnen gevaarlijk zijn omdat het verblijf in deze positie vermindert de zuurstof stroom aan uw baby. Wanneer u push ups doet, is het belangrijkste gevaar de kans op vallen. Als uw handen slip of je armen uitdelen en val je op je buik, kan uw baby last hebben van trauma's.

Voorzorgsmaatregelen

Ongeacht of je nu drie weken of drie maanden zwanger, na enkele eenvoudige voorzorgsmaatregelen kan lager uw risico's van nadelige gevolgen voor jezelf en je baby. Wanneer u situps doet, jezelf beperken tot 10 of 15 tegelijk, dan opstaan en bewegen om bloed door uw lichaam stroomt. U kunt een andere set enkele minuten later doen als u wenst. Doen push-ups op een beklede oppervlak zodat uw handen niet waarschijnlijk te glijden. Muur pushups doet ook wellicht gemakkelijker dan een slag op je handen en knieën. Een paar voeten uit de buurt van een muur staan met je handen tegen het gedrukt. Buig je ellebogen totdat je kin naast de muur is en gebruik vervolgens uw armen te duwen jezelf terug naar een staande positie.

Alternatieven

Als uw arts situps en pushups verbiedt, of als u gewoon blijven fit helemaal door uw derde trimester wilt, er andere eenvoudige oefeningen zijn die je kunt doen om uw kern sterk te houden. Been liften door te krijgen op je handen en knieën en afwisselend één been opheffen uit rechtstreeks achter u. Oefenen met een weerstand band kunt werken je armen en de bovenrug. Zitten in een stoel of op de bal van een oefening met het midden van de band van de weerstand onder je voeten. Terwijl het vasthouden aan de uiteinden van de band, trek je ellebogen terug dus ze naast uw zijden of doen biceps krullen. Zwemmen en wandelen kunnen ook helpen u verblijf fit en sterk tijdens uw zwangerschap.


gerelateerde artikelen