Hoe lang duurt het aan Rehab van de chirurgie van de Meniscus?

December 23

Hoe lang duurt het aan Rehab van de chirurgie van de Meniscus?

Artroscopie van de knie is een van de meest voorkomende operaties die wordt gebruikt voor het repareren van scheuren van de meniscus. Een van de voordelen van artroscopische knie-operatie is dat er minimaal invasieve. Herstel na de operatie duurt minder dan acht weken. Echter de ernst van de meniscus scheuren, hoe lang je de schade gehad voordat u had een operatie, en uw huidige conditieniveau spelen een belangrijke rol in uw hersteltijd. Omdat hersteltijd varieert, Raadpleeg uw fysiotherapeut voor details.

Één week

Ijs, verheffen en dragen een compressie wrap rond uw knie te helpen controle zwelling. Neem over-the-counter pijnstillers of de pijn medicatie voorgeschreven uw chirurg ter vermindering van pijn. Tijdens deze week, draag een knie brace en krukken gebruiken om rond te krijgen. Uitvoeren van niet-gewicht dragende oefeningen zoals getolereerd; oefeningen omvatten hiel glijbanen, quad sets en rechte been werpt. Bijvoorbeeld, worden hiel zijden uitgevoerd in een zittende positie met je rechte getroffen been. Langzaam glijden je hiel naar u terwijl het buigen van uw knie, maar niet voorbij de 90 graden. 10 tot 20 herhalingen van elke oefening twee tot drie keer per dag uitvoeren. Voer geen oefeningen of vooruitgang van deze oefeningen als u aanzienlijke pijn, hiervoor ondervindt kan het genezingsproces vertragen.

Weken twee en drie

Gedurende de week twee, blijven ijs, verheffen en dragen een compressie wrap voor het beheren van de zwelling. Gebruik van krukken te stoppen, maar blijven dragen uw knie brace voor stabiliteit. Voeg samen met het uitvoeren van de oefeningen van de week een, Fietsen op een hometrainer met geen weerstand, hiel verhogingen en balans oefeningen. Een fysiotherapeut kan verder helpen verbeteren van de mobiliteit van de knie met massage en rek. Herwinnen van flexibiliteit en gezamenlijke stabiliteit is noodzakelijk alvorens je verder naar week vier oefeningen.

Vier weken tot en met acht

Ijs na oefeningen, en verheffen en dragen een compressie wrap zo nodig. Slijtage van de knie brace tot de zevende week of pas heb je goede knie stabiliteit. Het uitvoeren van geavanceerde oefeningen zoals kant step-ups, squats en één been hiel werpt. Voeg weerstand tijdens het fietsen en de elliptische trainer gebruiken om cardiovasculaire geschiktheid te verbeteren. Uw getroffen knie moeten gelijke flexibiliteit en soortgelijke sterkte in vergelijking met de andere knie om terug te keren naar normale activiteiten na de achtste week van revalidatie.

Weken 9 tot en met 20

Als u complicaties, zoals overmatige zwelling of een infectie tijdens de vroege revalidatie ondervindt, kan uw herstel worden uitgesteld voor enkele weken. Atleten, wellicht aan de andere kant, een langere hersteltijd vanwege de verhoogde fysieke eisen van hun sport. Negen tot en met 20 weken kunnen dus een voortzetting van de oefeningen en behandelingen van weken vier tot en met acht samen met sport specifieke oefeningen. Sport specifieke oefeningen omvatten agility, sprints en springen of plyometrische oefeningen en uw sterkte en stabiliteit verder te verbeteren. Voer deze oefeningen twee tot drie dagen per week, totdat u bereid of uitgeschakeld als u wilt terugkeren naar uw sport.


gerelateerde artikelen