Hoe werkt roken beïnvloeden uw immuun systeem?

December 23

Hoe werkt roken beïnvloeden uw immuun systeem?

Immune cellen

Roken verzwakt het immuunsysteem door indrukken van antilichamen en cellen die in het lichaam te beschermen tegen vreemde indringers. Er bestaat een verband tussen roken en de verhoogde incidentie van bepaalde kwaadaardige ziekten en infecties van de luchtwegen, volgens het nationaal centrum voor biotechnologische informatie (NCBI). Er is ook een aanzienlijke afname van de immune cellen die normaal het lichaam helpen. Maar dit proces kan worden omgekeerd, als een roker sigaretten geeft. Rokers die stoppen Toon verhoogde niveaus van natural killer cellen (NK) activiteit die doelstellingen kankercellen in het lichaam.

Infecties

Veel kankerverwekkende chemicaliën uit sigarettenrook reizen gedurende een smoker's bloedbaan beschadigen de immuunrespons te bereiken van de organen van het lichaam. Koolmonoxide wordt gedragen door het lichaam door rook, bemoeien met zuurstofniveaus. Minder zuurstof bereikt de hersenen, hart, spieren en andere organen. Longfunctie is verlaagd vanwege de vernauwing van de luchtwegen van de longen en bovenmatig slijm in de longen. Long irritatie en schade het gevolg van de invasie van stoffen, leiden tot longontsteking. Bloeddruk en hartslag worden negatief beïnvloed door roken chemicaliën uitgevoerd door het bloed. Het immuunsysteem werkt niet zo goed en rokers worden meer vatbaar voor infecties, zoals longontsteking en influenza. Het duurt langer dan rokers te krijgen over ziekten rokers.

Longweefsel

Roken kan leiden tot de lichaamseigen immuunsysteem aanvallen van longweefsel en leiden tot ernstige respiratoire aandoeningen, volgens onderzoek aan de Universiteit van Cincinnati, Ohio. Gezondheid wetenschappers onderzocht muizen om te bestuderen van het verband tussen blootstelling van de sigaret, het immuunsysteem en chronische obstructieve pulmonaire stoornis (COPD), een ernstige longziekte, gekenmerkt door emfyseem en een ernstige ontsteking van het longweefsel. Na longkanker cellen werden beschadigd uit sigarettenrook in de lab-onderzoek, signaleerde de cellen het immuunsysteem wanneer de beschadigde cellen die nodig zijn om te worden vernietigd. Uit het onderzoek blijkt dat rokers daadwerkelijk bepaalde delen van het immuunsysteem activeert, werkt tegen de longen en het weefsel aanvallen, werd gemeld in maart 2009 de kwestie van het "dagboek van klinische onderzoek." De onderzoekers vonden een sterke correlatie tussen cellulaire stress signalen, activering van het immuunsysteem en de ontwikkeling van ziekten vergelijkbaar met COPD.

Onderzoekers vergeleken de resultaten met weefselmonsters van mensen die rokers, rokers met COPD en rokers die hadden geen COPD opgenomen. Ze vond dat patiënten die nooit had gerookt had geen spoor van de longkanker cellen die het immuunsysteem aanvallen van longweefsel geactiveerd. Huidige en voormalige rokers die de ziekte ontwikkeld had bewijs van die signalen van longkanker.


gerelateerde artikelen