Hoe lang duurt het voor Detox van methadon?

November 25

Hoe lang duurt het voor Detox van methadon?

Ontwenningsverschijnselen

Methadon is een synthetische opioïden ontworpen om effectief te zijn gedurende een aantal dagen. Terugtrekking uit methadon kunnen zeer moeilijk zijn, omdat de drug kunnen blijven in het systeem voor meerdere dagen is, verlenging van de detox-proces. De symptomen van methadon terugtrekking zijn duizeligheid, misselijkheid, braken, diarree en overmatig zweten. Patiënten die lijden aan terugtrekking ook hebben spier tremoren, koorts, koude rillingen en pijn in de armen en benen. Methadon terugtrekking kan ook een aantal psychologische symptomen, zoals depressie, angst, gedachten van zelfmoord en slapeloosheid veroorzaken. Andere psychologische symptomen zijn paranoia, hallucinaties, delirium en spontane orgasme.

Detox schema

Methadon impliceert over het algemeen een langdurige detox schema want het is bijna onmogelijk om te stoppen met het gebruik van methadon koude kalkoen. De ontwenningsverschijnselen zijn zo intens dat ze een recidief kans maken en kunnen ook gevaarlijk voor de gezondheid van de patiënt. De meeste mensen op zoek naar detox van methadon moet geleidelijk verlagen hun dosis gedurende een periode van tijd. Sommige patiënten vinden succes door middel van vijf minder milligram per week, maar voor andere patiënten, de detox is nog steeds ook plotselinge en ze moeten langzaam hun detox-schema. Met een detox schema is het belangrijk om vooruitgang te boeken elke week maar moet flexibel genoeg zijn zodat de ontwenningsverschijnselen niet onaanvaardbaar zijn. Detox kan over het algemeen nemen vele weken of maanden, afhankelijk van de hoeveelheid methadon wordt genomen.

Detox medicijnen

Veel patiënten een detox methadon doorlopen heb gevonden zijn er bepaalde medicijnen die in het proces, zoals buprenorfine en suboxone helpen kunnen. Deze medicijnen zijn chemisch verwant zijn aan methadon en kunnen helpen met de ontwenningsverschijnselen kunnen optreden. Maar deze medicijnen zijn meestal alleen effectief wanneer de detox-proces is gevorderd, zodanig dat de patiënt alleen 30 of minder mg methadon per dag neemt.


gerelateerde artikelen