Wat zijn de oorzaken van lage kooldioxide in het bloed?

October 5

Wat zijn de oorzaken van lage kooldioxide in het bloed?

Kooldioxide helpt de bloedvaten samentrekken en ontspannen, en het speelt ook een rol in de cellulaire ademhaling. Wanneer een menselijke inhales, neemt hij in zuurstof. Als hij uitademt, koolzuurgas hij. Allermeest naar de kooldioxide in het bloed treedt op in de vorm van bicarbonaat. De kooldioxide bloedtest, ook wel genoemd de bicarbonaat test, meet de hoeveelheid bicarbonaat in de bloedbaan. Sommige medische aandoeningen en medicijnen veroorzaken lage bicarbonaat niveaus.

Nierziekten

De nieren handhaven normale niveaus van natrium, kalium, kooldioxide en fosfor in het bloed. Wanneer nierziekte of nierfalen nierfunctie schaadt, deze organen niet langer uit te voeren deze functie naar behoren. Kooldioxide niveaus daling, wat resulteert in de noodzaak van behandeling. De American Academy of Family Physicians meldt dat orale of intraveneuze natrium bicarbonaat juist lage niveaus van kooldioxide in het bloed helpt. Als kooldioxide niveaus niet op deze behandeling reageren, voorschrijven artsen dialaysis. Tijdens de dialyse, een machine wordt bloed uit het lichaam verwijderd, filtert afvalstoffen en het bloed terug naar de bloedsomloop via plastic buizen.

Diabetische ketoacidose

Diabetische ketoacidose treedt op wanneer een persoon niet goed glucose gebruiken. Dit gebeurt in diabetici die niet over voldoende insuline beschikken om de glucose voer de cellen van het lichaam. Wanneer het lichaam niet glucose voor energie gebruiken, maakt het gebruik van vet als energiebron, wat resulteert in de productie van ketonen. Als ketonen in het lichaam opbouwen, ontwikkelt de persoon diabetische ketoacidose. Deze voorwaarde veroorzaakt kooldioxide niveaus te verlagen. Behandeling voor deze aandoening bestaat de toediening van insuline om te herstellen van de niveaus van de glucose van het bloed naar normaal. Kooldioxide niveaus verhogen langzaam in de eerste zes uur voor de behandeling, volgens de Medical College of Georgia.

Diarree

Chronische of ernstige diarree veroorzaakt hyperchloremic acidose. Medline Plus definieert deze aandoening als een soort acidose dat zich voordoet wanneer het lichaam een bovenmatige hoeveelheid natrium bicarbonaat verliest. Wanneer het lichaam natriumbicarbonaat verliest, vermindert het de hoeveelheid koolstofdioxide in het bloed. Patiƫnten met milde hyperchloremic-acidose en normale elektrolyt niveaus vereisen geen behandeling, volgens Dr. Sam Wilkins van Emory University School of Medicine.

Ziekte van Addison

De bijnieren produceren hormonen die een rol bij elektrolyt balans, bloeddruk verordening en het behoud van normale bloed volume spelen. Ziekte van Addison treedt op als de bijnieren niet genoeg cortisol produceren. Cortisol, vaak aangeduid als het stress-hormoon, speelt een rol in de reactie van het lichaam op spanning. Lab Tests Online, een website die is gepubliceerd door de American Association for Clinical Chemistry, meldt dat de ziekte van Addison veroorzaakt lage niveaus van kooldioxide, natrium en chloride in het bloed.

Chemische toxiciteit

Aspirine bevat salicylaten, die verbindingen zijn gevonden in de bladeren, wortels, schors en zaden van bepaalde planten. Overdosis aspirine en stoffen die salicylaten bevatten, veroorzaakt methanol of ethyleenglycol metabole acidose. De Merck Manuals Home Edition wordt dit soort acidose gedefinieerd als een die optreedt wanneer iemand opneemt een stof die een toename van de hoeveelheid zuur in het lichaam.


gerelateerde artikelen