Hoe Stress veroorzaakt astma

December 4

Triggers

Stress is een belangrijke factor in het genereren van een astma-aanval, volgens de Cleveland Clinic. Stress veroorzaakt vaak een verhoogde hartslag en verhoogde adem tarief, beven, zweten en kortademigheid. Astma-aanvallen optreden wanneer de luchtwegen smalle toe te schrijven aan de verstrakking van de spieren rond de longen en de voering van de luchtroute cellen opzwellen en produceren van bovenmatig slijm, waardoor de toevoer van zuurstof en mogelijkheid om te ademen.

Leer te identificeren triggers die angst die tot een astma-aanval leidt kunnen starten. Bijvoorbeeld, als u weet dat het kijken naar de nachtelijke nieuws een grote vloed van stress of angst activeert, bepalen om manieren te verspreiden dat stress te vinden. Niet kijken naar het nieuws of beperken uw blootstelling aan het. Hulp in het veroveren van je angsten. Voor veel mensen vermindert proactieve actie de lichaamseigen reactie te zorgen of stress.

Belichting is één methode die veel psychologen gebruikt voor het behandelen van iemands triggerpoints. Bijvoorbeeld, als u rijden in een lift triggers angst, die op hun beurt een astma-aanval initieert, langzaam en geleidelijk blootstellen aan die lift. Staan in de Lift, terwijl een vriend of familielid open de deur houdt. Vervolgens uitstappen en weg te lopen. Doe dit totdat je je comfortabel voelt. Vervolgens sta jezelf toe te krijgen in de lift met de deur gesloten, maar het houden op de begane grond. Naarmate je verder komt in uw comfortniveau, rijden de lift omhoog een woord op een moment, en vervolgens uitstappen en neem de trap naar de lobby. Deze benadering kan worden gebruikt om te gaan met een groot aantal triggers die tot astma-aanvallen leiden kunnen, met inbegrip van vele fobieën.

Spierspasmen

Stress plaatsen van iemands lichaam onder emotionele en fysieke druk. Spieren versterken en samentrekken, toenemende druk en spanningen op spieren rond de luchtwegen in de longen. Vijai Sharma, Ph.D., van het Behavioral Medicine Center legt uit dat de hersenen van een gespannen of bezorgd persoon zenuwprikkels door het hele lichaam, in een voorloper van de "strijd of vlucht" reactie stuurt. Deze zenuw impulsen ook dienen om het samentrekken van de bronchiën waarmee de lucht in de longen.

Angst

Angst zorgt ervoor dat de release van peptides, hogere niveaus van die zijn gevonden in de personen gediagnosticeerd met astma. De toename van peptiden triggert een reactie in de luchtwegen, verhoging van de slijmproductie, zwelling en ontsteking die vernauwde luchtwegen veroorzaakt. Barton Goldsmith, Ph.D., biedt diverse tips voor het verminderen van angst, waarvan sommige omvatten verblijft drukke: lezen, Tuin, oefenen, huishoudelijk werk doen of boodschappen. Hij stelt ook enige vorm van actie om te gaan met de angst. Praten met een vriend in persoon of op de telefoon of het Internet vaak helpt krijgen uw vrees en angsten of zorgen uit in de open, waar vrienden of familie kan u helpen omgaan met hen. Betrokken zijn bij oefening zoals yoga of wandelen helpt ook verlichten stress. Oefening vraagt de vrijlating van endorphines in het lichaam, het bevorderen van een gevoel van welzijn en rust.


gerelateerde artikelen