Wat doet roken met het spijsverteringsstelsel?

December 19

Sigaretten zijn één van de schadelijkste en systemisch nadelige juridische stoffen een kunt consumeren. Elke geïnhaleerde rookwolk bevat duizenden chemische stoffen, die honderden zijn carcinogene en teratogene vrije radicalen, die schade toebrengen aan elk systeem in het lichaam.
De negatieve gevolgen van roken op de longen en de luchtwegen zijn legio, en zijn goed gedocumenteerde en goed-gekend door iedereen niet leven onder een steen voor de afgelopen 40 jaar. Echter de gevolgen van roken doen niet ten einde. Roken is een risicofactor en de bijdrage aan tientallen ziekteprocessen die door het hele lichaam gebeuren, met inbegrip van het spijsverteringskanaal. Sleutel onder hen, volgens de nationale spijsvertering ziekten informatie Clearinghouse (NDDIC), radicaal roken verhoogt het risico van darmkanker, ziekte van Crohn ziekte, brandend maagzuur, galstenen, maagzweren en leverziekte. Daarnaast, is brandend maagzuur een bekende bijdrage aan slokdarmkanker, een andere ziekte die sigaret roken verhoogt ook risico's voor.
Deze schadelijke processen gebeuren als gevolg van een aantal mechanismen. Misschien belangrijkst, sigarettenrook bevat honderden verbindingen die vrije radicalen worden genoemd, omdat zij bevatten moleculen die ongepast band met gezond weefsel, waardoor de cellen te breken en degraderen, disordering van DNA. Schade aan het genetische materiaal is een van de belangrijkste oorzaken van carcinogenese, omdat cellen uit het DNA gerepliceerd, en wanneer het beschadigd zijn, de cellen hebben meer kans om te repliceren uit de hand, dat is de exacte proces door welke kanker cellen en tumoren groeien.
Andere effecten zijn minder direct, maar net zo schadelijk. De vrije radicalen ook samentrekken doorbloeding, nadelige gevolgen voor verkeer. Als het verkeer afneemt, cellulaire afval producten, zelf toxines, opbouwen en synergetische schade te maken met de vrije radicalen. De vrije radicalen, per definitie, absorberen en antioxidanten uitputten. Veel van de belangrijke anti-oxidanten beschermen van DNA, beschermen tegen beschadiging door de zon, van oxidatie en veroudering.
Volgens de American Diabetes Association heeft het roken van sigaretten aantoonbare effecten op bloedsuiker, het versnellen van het begin van diabetes-gerelateerde vasculaire schade en waarschijnlijke gevolgen bloedsuiker zelf, type twee diabetes meer kans maken. De diabetes of worden verwerkt, alleen, sneller in combinatie met sigaret roken, produceert schadelijke stoffen uit suikers Advanced Glycation End products of leeftijden genoemd. Dit handige acroniem wijst erop dat het roken van sigaretten veroorzaakt veroudering van alle van de weefsels, vooral de alvleesklier, die een integrerend deel uitmaakt van het spijsverteringsstelsel.
Roken is van invloed op het lymfestelsel en het immuunsysteem in het algemeen, die beide hebben een sterke relatie met de dunne darm vanwege Peyer van patches, gebieden van lymfatische weefsel die lijn en beschermen van de dunne darm.
Roken ook schadelijk is voor de lever, die niet als een deel van het spijsverteringsstelsel helemaal niet, lijkt misschien totdat je je realiseert dat alles van het bloed van het spijsverteringsstelsel, beladen met zowel voedingsstoffen en toxines uit voedsel, gaat naar de lever eerst in een proces genaamd first-pass metabolisme. Rookvrije knelpunt lever bloedstroom door de dezelfde hierboven beschreven proces, alsmede door het leveren van grote hoeveelheden van giftige stoffen die moeten door de lever worden gedeactiveerd, toegang tot waardevolle lever verwerking vermogen en tegelijkertijd dat het vermogen aan het afnemen. Bovendien, veroorzaakt roken ook constipatie. Nicotine, zoals cafeïne, stimuleert in eerste instantie de peristaltiek, de wavelike contractie van de spier in het spijsverteringskanaal die het digestaat via het systeem beweegt. Echter, na langdurig gebruik, het lichaam wordt afhankelijk van nicotine, te produceren peristaltiek uiteindelijk verzwakking peristaltische actie waardoor constipatie. Het is een vicieuze cirkel, omdat constipatie zet extra belasting op de lever als gevolg van de toxines die normaal als de ontlasting worden uitgescheiden terug te gaan naar de lever via de enterohepatische circulatie, in wezen een buis die vanuit de dikke darm naar de lever gaat. Het effect is om zowel verergeren toxiciteit en constipatie--verergeren, hoe slechter het krijgt, hoe slechter het wordt. De enige oplossing is uitstappen van nicotine en ontgiften van de lever.
Kortom, beïnvloedt roken elk orgaan van het spijsverteringsstelsel deleteriously, omdat daarin alle organen en weefsels in het lichaam. Omdat de spijsvertering en bloed suiker verordening staan centraal in de gezondheid en levensduur, versnelde roken oorzaken veroudering. Als u nog steeds rookt en hebben moeite stoppen, vraag om hulp. Veel zorgverzekeraars betalen voor beëindiging programma's. Veel natuurlijke therapie kunnen helpen ontgiften en verminderen van hunkeren naar. Een studie uit 2002 gepubliceerd door de "American Journal of Public Health" gevonden dat acupunctuur en onderwijs, alleen en samen, het hunkeren naar roken en hervallen verkleint.


gerelateerde artikelen