Low-Carb & vegetarische maaltijd plannen

December 6

Low-Carb & vegetarische maaltijd plannen

Low-carb en vegetarische diëten gaan niet vaak samen. Immers, vormt meestal een low-carb dieet eten eten van matige tot grote hoeveelheden dierlijke eiwitten en vetten, terwijl vegetarische plannen vol van carb-bevattende fruit, groenten, granen en bonen zijn. De combinatie van de twee is mogelijk, echter--het duurt slechts een beetje meer plannend dan een reguliere vegetarisch dieet of een typische low-carb dieet zou.

Makend een Plan

Een low-carb dieet is over het algemeen beschouwd als een die minder dan 130 gram koolhydraten per dag bevat, volgens Diabetes UK. Vegetariërs volgen van een low-carb plan moeten gehoor geven aan drie fundamentele beginselen, volgens Rose Elliot van het Instituut voor optimale voeding. Ze moeten knippen van koolhydraten, vet inname te verhogen en meer eiwitten eten. Koolhydraten beperken tot die van groenten en sommige soorten groenten en zuivelproducten, terwijl vet in de vorm van gezonde oliën, noten en zaden, een beetje boter komen kan en, eenmaal weer, zuivel. Eieren, magere kwark en yoghurt, noten, tempé en tofu zijn allemaal laag in koolhydraten en hoog in eiwit.

Start bij het ontbijt

Eieren zijn een veelzijdige optie die passen bij zowel de low-carb en vegetarische parameters, zolang je het soort van vegetarische die eieren eet. Combineer eieren in een omelet of een frittata met groenten en kaas met minder vet, of gewoon gekookt of gecodeerde eieren eten op hun eigen. Een andere optie is voor vegetariërs die eieren niet eten, Griekse yoghurt gemengd met bessen. Terwijl vrucht koolhydraten bevat, bessen zijn doorgaans lager in koolhydraten, met aardbeien en frambozen met respectievelijk slechts 12 en 15 gram koolhydraten per kopje.

Over te gaan tot Lunch

Een salade of soep is een van de gemakkelijkste manieren om te houden van uw lunch low-carb. Voor een salade zijn bijna alle salade items en groene groenten low-carb en vegetarisch, zo load up op sla, spinazie, komkommer, radijs, lente-uitjes, paprika en courgette. Bovenaan de salade met kwark voor een eiwit-hit, waarna het jurk met olijfolie, olijven, slivered amandelen of pijnboompitten voor een beetje extra gezond vet. Als je de soep route te gaan, groenten te combineren met een kleine portie linzen of bonen. Deze zijn iets hoger in koolhydraten, maar zorgvuldig gemeten, zij niet overschrijd de limiet van 130 gram. De peulvruchten krijgt u een goede dosis van eiwitten en vezels.

Blijven op schema bij het diner

Een soort vlees plaatsvervanger, gemaakt van soja, met veel groenten bij diner bereiden. Diëtist Virginia Messina suggereert half kopje seitan, met een half-kop elke zoete aardappel, boerenkool en groene bonen, alle gekookt met olijfolie. Of tofu met pompoen, asperges en paddestoelen, alle gebakken in kokosolie te bereiden.

Toevoegen van gezonde Snacks

Als hongerstakingen tussen de maaltijden, kiest uit tal van low-carb, snacks vegetarische. Noten en zaden zijn altijd een goede inzet, evenals sneetjes kaas met minder vet of gekookte eieren. Griekse yoghurt, kwark of magere roomkaas gemengd met notenpasta of gehakte noten past het wetsvoorstel, zoals plantaardige stokken met zelfgemaakte salsa of hummus. Mits uw totale koolhydraten inname voor de dag niet hoger is dan 130 gram, volgt je nog steeds een low-carb dieet.


gerelateerde artikelen