Is het veilig om te oefenen met hoge bloeddruk?

January 19

Is het veilig om te oefenen met hoge bloeddruk?

Als uw bloeddruk regelmatig meer dan 120 over 80 leest, heb je een hoge bloeddruk. Dit betekent dat uw hart harder werkt naar pomp bloed. Hoge bloeddruk verhoogt uw kans op het lijden van een beroerte of een hartaanval. Als uw bloeddruk lang genoeg hoog blijft, kan het beschadigen van uw slagaders en leiden tot een vergroot hart. Oefening kan helpen uw bloeddruk verlagen, maar het soort oefening die je doen is afhankelijk van hoe hoog uw bloeddruk is en het advies van uw arts.

Voorzorgsmaatregelen

Voordat u een oefenprogramma, zie uw arts en bespreek uw wensen met haar. Moet u wellicht op medicatie om uw bloeddruk te verlagen. Als je al op medicijnen, ontdek de bijwerkingen. Sommige mensen ervaren duizeligheid, dus u moet zich bewust zijn van dit met bepaalde oefeningen. Als je diurectics om te controleren bloeddruk nemen, moet u veel water drinken voor, tijdens en na het sporten om te voorkomen dat het drogen.

Wanneer om te voorkomen dat oefening

Tillen van zware gewichten kan uw bloeddruk verder verhogen zodat uw arts u vertellen kan om te vermijden van Gewichtheffen tot uw bloeddruk onder controle is. U, echter, mogelijk om te trainen met lichtere gewichten. Als u last van hypertensie zwangerschap heeft, kan uw arts wil u voorkomen oefening Voorkom complicaties die schadelijk kunnen zijn voor uw baby. Hartaandoeningen en andere complicaties kunnen ook leiden uw arts te verbieden van de oefening, of om u om te beginnen heel langzaam te adviseren.

Voordelen van oefening

Die betrokken zijn bij matige lichaamsbeweging zoals wandelen, zwemmen, fietsen of aerobics kan uw bloeddruk verlagen in zo weinig als drie of vier weken. U kunt verwachten om te verlagen van zowel de systolische als de diastolische druk ongeveer 10 punten. Als je gewicht als gevolg van verhoogde oefening, die calorieën verbrandt verliest, is het mogelijk dat uw bloeddruk verder dalen. Als u stopt regelmatig te oefenen, je verliest deze voordelen, dus wilt maken met het uitoefenen van een vast onderdeel van je leven.

Hoeveel oefening?

Voor de meeste mensen helpt 30 minuten matige lichaamsbeweging per dag hen gezond te blijven. Als u een sedentaire leven heb geleid, kan u wilt opstarten met slechts 10 à 15 minuten per dag en werk meer. U hoeft niet te doen alle 30 minuten op een bepaald moment. Kun je een wandeling van 10 minuten voor het ontbijt, lunch en na het diner. Probeer te werken extra activiteit in uw dag, zoals het beklimmen van de trap in plaats van het nemen van de Lift, parkeergelegenheid een paar blokken verwijderd van werk en lopen of trekken onkruid in uw tuin.


gerelateerde artikelen