Voordelen van het gebruik van Retin-A

November 17

Voordelen van het gebruik van Retin-A

Retin-A is een actuele recept medicatie met de werkzame stof tretinoïne, afgeleid van vitamine A. Mensen gebruiken Retin-A voor de behandeling van verschillende huidaandoeningen. Retin-A werkt als een exfoliërende en Keratolytische agent, helpen bij het losmaken en verwijderen van dode cellen van het huidoppervlak. Het is beschikbaar in lotion, crème en gel vormen.

Voordelen van de acne

Retin-A is effectief bij de behandeling van lichte en matige acne, zoals uitgelegd door de Mayo Clinic. Omdat het helpt bij het verwijderen dode huidcellen, Retin-A kan houden van de poriën vrij van klompen en te voorkomen dat zowel de mee-eters en whiteheads. Verstopte poriën kunnen ook leiden tot inflammatoire acne veroorzaakt door anaerobe bacteriën. Het vermogen van Retin-A wissen poriën is gunstig voor het toestaan van zuurstof om te voeren poriën en elimineren van deze bacterie.

Collageen gebouw

Naast het feit dat de exfoliërende en Keratolytische eigenschappen, bouwen Retin-A helpt collageenvezels in de laag van de huid onder de oppervlakte (dermis), volgens DermaDoctor. Dit maakt Retin-een nuttig voor het verminderen van de verschijning van fijne lijntjes en rimpels, en het wordt gepromoot als een anti-aging product.

Clearing zonschade

Retin-A kan helpen repareren, verkleurde gebieden of ruwe huid op het gezicht veroorzaakt door blootstelling aan ultraviolet licht. Retin-A niet alleen verwijdert dode huidcellen, maar lichter huid en de manier waarop het lichaam verwijdert huidcellen die mogelijk sprake van beschadiging door de zon, volgens de Mayo Clinic vertraagt. De kliniek raadt het gebruik van Retin-A als onderdeel van een huid zorg programma waarin de huid te beschermen tegen de zon verder om schade te voorkomen.

Keratosis Pilaris

Retin-A heeft voordelen voor mensen met keratosis pilaris, een groep van huid voorwaarden waarbij kleine bultjes, zoals uitgelegd door DermaDoctor. Dit wordt vaak gekenmerkt door de haarfollikels steeds kleine ruwe bultjes die lijken op kippenvel of rood ontstoken hobbels. Deze bulten meestal verschijnen op de buitenste zijkanten en achterkant van de bovenarmen, maar bijna overal op het lichaam kunnen ontwikkelen.

Verruca Plana

Retin-A is ook gunstig voor de behandeling van verruca plana, beter bekend als platte wratten, volgens de Mayo Clinic. Deze voorwaarde houdt talrijke licht verhoogde letsels, die worden gescheiden, maar dicht bij elkaar, meestal op het gezicht, de handen en de schenen.


gerelateerde artikelen