Kan ik als ik heb een gevulde neus uitoefenen?

December 20

Kan ik als ik heb een gevulde neus uitoefenen?

Regelmatige en gematigde intensiteit oefening kan stimuleren uw immuunsysteem, vermindering van de frequentie van verkoudheden en infecties. Oefenen met een verstopte neus is niet waarschijnlijk dat uw conditie slechter en kan zelfs resulteren in u zich beter voelt door het verlichten van neusverstopping. Echter, als uw verstopte neus is samen met bepaalde andere symptomen, u wellicht om een pauze te nemen.

Richtsnoeren

Volg door met het plannen van uw oefening als koude-achtige symptomen boven de nek, zoals een loopneus of verstopte neus, niezen of keel irritatie, tenzij de symptomen vergezeld zijn van een koorts. Houd uw oefening op een milde tot matig niveau, bedrijf af op hoge intensiteit oefening totdat uw klachten verdwenen. Hebt u ook borst congestie, misselijkheid, een croupy hoest of griep-achtige symptomen, is het best om tijdelijk verlaten van uw oefeningsregime.

Voorzorgsmaatregelen

Als je met een decongestivum voor uw verstopte neus, kan dit invloed hebben op uw hartslag tijdens het trainen. Decongestiva, met inbegrip van neus sprays en orale medicatie, kunnen uw hartslag en je bloeddruk verhogen. Controleren van je hartslag tijdens het trainen om ervoor te zorgen dat u verblijf binnen 50 tot 75 procent van je maximale hartslag; Bereken uw maximale hartslag door je leeftijd in jaren van 220 af te trekken. Neem contact op met uw arts alvorens een decongestivum hebt u van hart-en vaatziekten, hoge bloeddruk, diabetes, glaucoom, schildklier ziekte of problemen urineren. Als je de weg vooruit te nemen de decongestivum, vraag uw arts als it's okay to oefenen terwijl het innemen van de medicatie.

Opties

Als je gewend bent om te lopen of in het algemeen bij een hoge intensiteit trainen, kan u wilt overschakelen naar een mildere oefening zoals wandelen, yoga of fietsen met een matige snelheid. Houd een tempo dat verhoogt uw hartslag maar kunt u op een gesprek voeren. U kunt toevoegen aan de duur van uw workout te maken voor de verandering in intensiteit.

Overwegingen

Uiteindelijk moet u gaan hoe je je voelt als het gaat om het oefenen met een verstopte neus. Als uitwerken uw symptomen verslechtert, een paar dagen uittrekken en geven je lichaam tijd om te herstellen. Verhoog uw immuniteit in de toekomst door het eten van een uitgebalanceerd dieet, behoud van een gezond gewicht, geleidelijk aan het verliezen van gewicht als je overgewicht, getting genoeg slaap en uitvoering van een oefenprogramma geschikt om uw fitness-niveau, stelt de American Council on Exercise.


gerelateerde artikelen