Verhoogde & tedere bultjes op de tong

October 24

Verhoogde & tedere bultjes op de tong

Sommige verhoogd en tedere bultjes op de tong zijn relatief kleine en vereisen geen medische interventie, dan helpen om de bijbehorende pijn te verlichten. Toch zijn er voorwaarden die leiden deze bulten die medische behandelingen tot vereisen, waardoor het belangrijk om te overleggen met een arts, wanneer de letsels niet na een week of twee verdwijnen.

Aften

Dit zijn enkele van de meest voorkomende verhoogd en teder hobbels op de tong. Ze zijn gekenmerkt door de Mayo Clinic als kleine, ondiepe letsels die kunnen voortvloeien uit de factoren met inbegrip van de allergieën van het voedsel, tong verwondingen, vitamine tekorten en een onderliggende medische aandoening. Wanneer zij ontwikkelen, oplossen deze zweren meestal zelf in een week of twee. U kunt echter de laesies met corticosteroïden, voedingssupplementen en zuurbranden medicijnen trakteren. Actuele pasta's van debacterol, benzocaïne, amlexanox en fluocinonide kunnen ook snelheid herstel.

Uitgebreide papillen

Papillen zijn de kleine bultjes op de tong al aanwezig. Letsel, extreme hitte en zure voedingsmiddelen kunnen allemaal leiden tot een of meer van de mannetjesvissen worden geïrriteerd en ontstoken, wat resulteert in tedere, verhoogde bultjes op je tong. Mond gespoeld en vloeiend maken van tanden kunt behandelen en voorkomen van uitgebreide papillen.

Mondelinge Herpes

De Merck Manuals medische bibliotheek biedt mondelinge herpes als mogelijke oorzaak voor het verhoogde en teder bultjes op de tong. Dit is een infectie van het herpes simplexvirus. De meeste letsels ruimen op hun eigen na twee weken, maar u kunt benzocaïne en lidocaïne om pijn te verlichten. Vaker uitbraken zijn soms behandeld met antivirale medicijnen, zoals aciclovir, famciclovir en valacyclovir.

Syfilis

Ook kan een verhoogde bult op de tong een indicatie van syfilis. Volgens de Mayo Clinic veroorzaakt deze seksueel overdraagbare ziekte een kleine hobbel te vormen op het gebied waar de bacteriën het lichaam, die kan bestaan uit de tong ingevoerd. De eerste hobbels zijn pijnloos, maar latere uitbraken kunnen veroorzaken tedere wrat-achtige hobbels te vormen op de tong en de mond. Penicilline is de aangewezen vorm van behandeling van syfilis. In een vroeg stadium, kan deze drug genezen van de voorwaarde.

Mondkanker

Hoewel niet als frequente als andere oorzaken van verhoogde, inschrijving hobbels, een kleine laesie kunnen ook een indicatie van mondkanker, waarschuwt de Merck Manuals medische bibliotheek. Deze bulten gaan niet weg in de standaard twee weken tijdsbestek. Medisch ingrijpen is noodzakelijk om de kanker te behandelen en uitzaaiingen naar andere gebieden van het lichaam voorkomen.


gerelateerde artikelen