Hoezo gedeïoniseerd Water?

September 2

Hoezo gedeïoniseerd Water?

Gedeïoniseerd water is een gemeenschappelijke component van een laboratorium, chemie en in de verwerkende industrie. Begrijpen hoe en waarom dit type water is te verkiezen boven eenvoudige leidingwater kan helpen u om te begrijpen het belang ervan voor u te voorzien van de beste productie en chemische resultaten.

Betekenis

Water dat uit uw kraan komt bevat ionen die uiteraard worden aangetroffen in de bodem, op basis van het Illinois Department of Physics. Voorbeelden van deze ionen zijn natrium, calcium, ijzer en koper. In gedeïoniseerd water wordt een gespecialiseerde proces gebruikt voor het verwijderen van deze ionen.

Productie

Een naar schatting 4 tot en met 6 gallons water kraan nodig zijn om te produceren slechts 1 gallon gedeïoniseerd water, volgens de IN USA Corporation, een bedrijf van chemische instrumentatie. Gedeïoniseerd water maakt gebruik van speciale harsen standaardinteracties uitwisselingen---zoals een hars molecuul voor elke natrium, ijzer of andere ion. Zodra de uitwisseling voltooid is, geen verdere ionen blijven en water gedeïoniseerd en klaar voor gebruik.

Toepassingen in chemie

Met behulp van deonized water in het laboratorium van de chemie is belangrijk, omdat de ionen gevonden in water kunnen invloed hebben op uw experimenten. Opneming van deze ionen, zelfs kan als in slechts kleine hoeveelheden je experimenten om valse resultaten---ontvangen of werken helemaal niet.

Extra toepassingen

Gedeïoniseerd water is het water van keuze in vele fabriek en productie-instellingen, omdat fabrikanten willen voorkomen dat de opbouw van zouten op machines. Gedeïoniseerd water kan worden gebruikt om te koelen, smeren machines evenals andere toepassingen in een industriële omgeving. Gedeïoniseerd water kan worden gebruikt voor de vervaardiging van cosmetica, medicijnen en ook proces voedingsmiddelen.

Waarschuwing

Terwijl u gedeïoniseerd water drinken kunt, is niet elk gedeïoniseerd water geschikt voor publieke consumptie, volgens de Illinois departement van Physcics. Dit is omdat gedeïoniseerd water in de Scheikunde laboratorium bevat gespecialiseerde harsen gebruikt om te verwijderen van de ionen. Deze harsen kunnen schadelijke gevolgen hebben voor het lichaam. Echter als het water wordt aangeduid voor publieke consumptie, is het veilig om te drinken.


gerelateerde artikelen