Voedsel om te voorkomen dat bij het nemen van prednison

October 13

Voedsel om te voorkomen dat bij het nemen van prednison

Bij het nemen van medicatie, is het belangrijk zich bewust zijn van de mogelijke interacties van de voeding. De voeding zorgen voor degenen die de immunosuppressieve medicatie prednison bijvoorbeeld hoge bloeddruk, bloedsuiker disregulatie, toegenomen eetlust en gewichtstoename. Vermijden van bepaalde voedingsmiddelen kan verzachten sommige van deze onaangename effecten.

Gewichtstoename

Omdat prednison werkt door het nabootsen van een anders natuurlijk voorkomende en heel belangrijke hormoon genaamd cortisol, is het logisch dat dit een invloed op lichaamsfuncties, zoals stofwisseling hebben zou. Prednison kan leiden tot een herverdeling van vet op ongewenste plekken, zoals de achterkant van de nek, de buik en het gezicht. Gewichtstoename manifesten in elke patiënt anders. Ondanks het feit dat prednison eetlust verhoogt, zorg te vermijden overeten en zorg ervoor om voldoende lichaamsbeweging te branden calorieën dat anders zou worden opgeslagen als vet.

Hypertensie

Prednison is ook berucht om vochtretentie en hoge bloeddruk door het veroorzaken van het lichaam te behouden van natrium. Daarom is het belangrijk voorzichtig te zijn over uw zout-inname tijdens het gebruik van prednison. De 2010 dieet richtsnoeren voor Amerikanen raden minder dan 1.500 milligram natrium per dag consumeren, hebt u hoge bloeddruk. U kunt overtollige zout voorkomen door het eten van verse levensmiddelen in plaats van fastfood of verwerkt en ingeblikte items. Voedingsmiddelen rijk aan kalium, zoals gebakken aardappelen, abrikozen, bananen, zuivel, citrusvruchten en spinazie, zijn bovendien aan te raden om een gezonde natrium/kalium balans.

Bloedsuiker

Prednison-geïnduceerde diabetes is een aandoening die soms bij langdurige steroïde gebruik optreedt. Met aandacht voor de inname van koolhydraten is essentieel voor het regelen van dit antwoord en bloedsuikerspiegel binnen normale grenzen te houden. Vermijd voedsel hoog in eenvoudige koolhydraten zoals suiker en een koolhydraat-gecontroleerd dieet volgen. De American Diabetes Association adviseert 45 tot 60 gram koolhydraten per maaltijd. Volgens de lijst uitwisselingssysteem voor diabetische maaltijd Planning is 15 gram koolhydraten gelijk aan hetzij een sneetje brood of een half kopje van granen of pasta. Half kopje fruit of SAP of een kwart kopje gedroogd fruit bevat ook ongeveer 15 gram koolhydraten. Deze handige conversies kunt u uw dieet plan.

Een slimme eerste stap

Het vermijden van geraffineerde koolhydraten, kunnen teveel zout en overtollige calorieën helpen voorkomen dat sommige van de bijwerkingen van de prednison. Een slimme eerste stap is om te voorkomen dat verpakte levensmiddelen en fastfood, omdat ze grote hoeveelheden suiker, zout en calorieën bevatten. Ook, zorg ervoor dat voeding zorgen bespreken met uw arts of een geregistreerde diëtist als u meer gedetailleerde hulp planning van uw dieet nodig.


gerelateerde artikelen