Waarom zitten lopende Spikes beter dan gewone loopschoenen?

May 3

Sprinten op afstand gebeurtenissen in track & field, cross-country races, is beslissen over of een piek racen of de schoen van een reguliere opleiding voor jou werkt een belangrijke factor. Terwijl pieken uitgevoerd uw prestaties vanwege hun zeer minimale gewicht en agressieve tractie verbeteren kan, annuleerteken een meer kussens, stabielere opleiding schoen beveiligen u vanuit schade veel beter.

Spike typen

Als u denkt van het runnen van de spikes, denk je over het algemeen van een sprinter met hen omdat een sprinter vereist alles spike schoenen aanbiedingen: minimale gewicht en agressieve tractie. Hoewel de schoen zelf wordt aangeduid als een "piek", zijn de werkelijke spikes scherp metalen of keramische pieken die in de zool zijn geschroefd. Spikes zijn gemaakt voor de sprint en middellange afstand, afstand gebeurtenissen racing op het spoor, en voor de off-track, vuil en gras oppervlakken van langlauf.

Spike Type verschillen

Omdat een sprinter bijna de gehele duur van zijn evenement op zijn tenen loopt, biedt het ontbreken van elke vorm van demping in de Prikker minimaal gewicht. Een piek van de midden afstand, terwijl nog het hebben van de scherpe spikes op de bodem, beschikt over een kleine hoeveelheid demping in de hak. Dit is omdat u verder, hoe meer je je hiel. Een afstand of Kruis land piek biedt demping, hoewel nog steeds een minimumbedrag, uit het midden voet door de hiel, vanwege meer hiel staking.

Regelmatige loopschoenen

Wat is over het algemeen genoemd een regelmatige lopend opleiding schoen kan voorzien in meer voordelen u via meer demping en stabiliteit, maar heeft een nadeel voor de race vanwege de zwaardere gewicht en omvang. Het boek "Running Anatomy" door Joe Puleo en Dr. Patrick Milroy merkt op dat aangezien elke voet staking wanneer u uitvoert staat voor drie tot vier keer uw lichaamsgewicht over gevolgen, een goede opleiding schoen meer bescherming biedt en is ontworpen voor uw individuele bio-mechanica.

Soorten hardloopschoenen

Er zijn drie hoofdcategorie├źn in standaard Sportschoen ontwerp: neutraal--ontworpen voor een mooi-getoogd voet die niet roll in of overdreven pronate, en niet uitrollen of supinate. Deze schoen is niet te compenseren lateraal of mediaal. Stabiliteit--ontworpen voor een lager-getoogd voet die een gematigde neiging heeft om te veel pronate. Een matige hoeveelheid dichtere materiaal onder de boog stabiliseert de runner's voet. De controle van de beweging--ontworpen voor een vlakkere voet met weinig of geen boog. Vanwege de buitensporige overpronatie heeft deze schoen een maximale hoeveelheid boog ondersteunen.

Waarschuwingen

Bij het gebruik van lopende spikes, moet u van plan bent over het gebruik van hen in opleiding om te wennen aan hen. Het artikel, "A Guide for Running Spikes," zegt dat kan je spikes ongemakkelijk bij eerste vanwege het gebrek aan demping, en de scherpe spikes bevindt zich onder de bal van uw voet. Zal er een aanpassingsperiode totdat ze comfortabel geworden, en u kunt kiezen voor uw regelmatige hardloopschoenen voor de meeste van uw training en spikes voor racing alleen.


gerelateerde artikelen