Kurkuma & bijwerkingen van een allergische reactie

November 12

Kurkuma & bijwerkingen van een allergische reactie

De plant Curcuma longa is de bron van kurkuma, een van de kruiden met kerrie en een stof die ook gebruikt als een kruidenmiddel voor diverse veterinairrechtelijke voorschriften. De chemische curcumine die in kurkuma biedt het kruid de kenmerkende gele kleur, smaak en potentiƫle geneeskrachtige eigenschappen. Sommige bijwerkingen zijn geassocieerd met kurkuma in medicinale bedragen en allergische reacties zijn mogelijk. Een gekwalificeerde zorgverlener te raadplegen alvorens kurkuma te gebruiken als een kruidenmiddel.

Kurkuma gebruikt

Kurkuma heeft een rol in alternatieve gezondheid als een kruiden-oplossing voor problemen met de spijsvertering, de galblaas en de lever. MedlinePlus, een website van de US National Library of Medicine, stelt dat kurkuma effectief voor maagklachten kan zijn, en dat curcumine kan helpen verminderen enkele symptomen van reumatoĆÆde artritis. Bewijs voor de meeste van de theorized toepassingen niet volstaat om de doeltreffendheid van kurkuma, volgens MedlinePlus.

Kurkuma bijwerkingen

Hoewel kurkuma wordt gebruikt voor het oplossen van problemen met de spijsvertering, kunnen grote hoeveelheden spijsvertering bijwerkingen zoals maagpijn, gas, indigestie, misselijkheid en diarree veroorzaken. De Universiteit van Maryland Medical Center staan standaard doses voor volwassenen van maximaal 3 g per dag van de gesneden wortel en de gedroogde en gemalen wortel en omhoog tot 600 mg drie keer per dag van gestandaardiseerde curcumine poeder. Maagzweren kunnen ontwikkelen na langdurig gebruik. Hoewel kurkuma is geclaimd als nuttig voor galblaas problemen, kan het daadwerkelijk verergeren problemen van de galblaas, volgens MedlinePlus. Kurkuma kan ook vertragen bloedstolling, die kan leiden tot overmatig bloeden. Neem geen geneesmiddelen hoeveelheden kurkuma als je zwanger bent, als het kan stimuleren van de baarmoeder en menstruatie veroorzaken.

Kurkuma allergische reacties

Een klein aantal gevallen van allergische contactdermatitis en urticaria, netelroos, genoemd zijn gemeld als gevolg van contact met de huid met kurkuma of curcumine, meldt het Memorial Sloan-Kettering Cancer Center. Twee gevallen betrokken het gebruik van chloorhexidine-oplossingen en patch tests bevestigd een allergie voor curcumine. Een geval van allergische contactdermatitis voorgedaan in een pasta fabriek werknemer die met curcumine voedsel kleuren werkte, volgens een studie gepubliceerd in "Contact Dermatitis" in juli 1998. Een geval van anafylaxie na het nuttigen van kurkuma heeft ook gemeld, met een positieve allergietest voor kurkuma, volgens Drugs.com.

Overwegingen

Kurkuma is een lid van de Gemberfamilie, dus u meer kans bent om ook allergisch zijn voor kurkuma, bent u allergisch voor gember. U bent ook meer kans om ook allergisch zijn voor kurkuma als u een allergische reactie op gele voedselkleuring hebt ervaren. Tijdens het eten kleine hoeveelheden kurkuma als een specerij in levensmiddelen is niet kunnen bijwerkingen zoals spijsverteringsproblemen veroorzaken, kan het een allergische reactie veroorzaken bij mensen die allergisch voor kurkuma of curcumine bent.


gerelateerde artikelen