De goede stemming dieet voedsellijst

November 5

De goede stemming dieet voedsellijst

Dr. Susan Kleiner ontwikkelde het goede humeur dieet toen ze hielpen een professionele basketbalspeler die klinisch depressief was; de all-star atleet hersteld van zijn depressie uitsluitend door het veranderen van zijn dieet. De basis van het goede humeur dieet, volgens Kleiner, is dat het onderzoek aan bepaalde voedingsmiddelen verbeteren uw humeur, en zoals u zich beter voelt, zult u betere voedingskeuzes. Kleiner is een geregistreerde diëtist en behaalde haar Masters en doctoraal graden in voeding in menselijke prestaties.

Groenten & fruit

Als met de meeste dieetplannen houden groenten en fruit een plek op de lijst van de levensmiddelen goed humeur dieet. Kleiner stelt dat onderzoek toont aan sommige vruchten en groenten hogere stemming-opheffend eigenschappen hebben dan anderen doen. Super humeur stimuleren groenten bevatten broccoli, spinazie en andere donkere, lommerrijke Groenen; gevoel-grote vruchten zijn bananen, sinaasappelen, mango's, bosbessen, aardbeien en granaatappels. Kleiner suggereert een portie van citrus en een van de bessen elke dag.

Eigeel

Ondanks hun slechte reputatie als een bron van cholesterol omvat Kleiner eierdooiers op haar gevoel-goede voedingsmiddelen lijst. Eidooiers zijn de enige belangrijke voedingsbron van fosfolipiden, merkt Kleiner, welk onderzoek heeft aangetoond mei vertragen de progressie van hersenaandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer of Parkinson. Fosfolipiden spelen ook een rol in de gezondheid van lichaam celmembranen. De goede stemming dieet bevat een eidooier per dag.

Melk

Melk is een ideale lichaam-voedsel, want het biedt een combinatie van wei-eiwit met een koolhydraat, lactose. Studies tonen aan deze combinatie verbetert vaardigheden voor omgaan met stress door het verlagen van woede, frustratie en angst, verklaart Kleiner. De wei-eiwit in melk bevat ook vele aminozuren die steun in de spiergroei-, herstel- en reparatieopties. Casien, een andere melkeiwitten, verteert langzamer en helpt u het gevoel volledig langer.

Warme chocolademelk

De goede stemming-dieet bevat ook een nachtelijke kopje warme chocolademelk voor het slapen. Kleiner vindt u verschillende redenen voor deze aanbeveling. De melk in warme chocolademelk verhoogt serotonineniveaus, die aids in ontspanning, de cacao fytochemicaliën die goed voor de bloeddruk en algehele gezondheid bevat zijn, en de warmte van de drank is rustgevend en ontspannend. Tot slot, het ritueel van voorbereiding en drinken een kopje warme chocolademelk voor het slapen vermindert stress en helpt je geest voorbereiden voor slaap.

Voedsel van de Feel-Bad

Voor de eerste twee weken van het goede humeur dieet, kan niet u "feel-bad voedingsmiddelen" eten zoals alcohol, suiker en cafeïne. Na de eerste dieet fase, kunt u deze voedingsmiddelen weer in, één filter tegelijk. Als u nog steeds een goed gevoel, kunt u die levensmiddelen blijven eten met mate. Kleiner ontwikkelde het dieet ten dele om te vermijden wat zij noemt "self-abuse door middel van ontbering," het gemeenschappelijk dieet protocol voor het elimineren van bepaalde voedingsmiddelen uit de voeding.


gerelateerde artikelen