Bijwerkingen van foliumzuur tabletten

June 5

De B9 vitamine bekend als foliumzuur helpt vervaardiging en stabiliseren van nieuw bloedcellen. Bepaalde voedingsmiddelen bevatten foliumzuur zoals sinaasappelen, lever, broccoli, spinazie, spruiten en Drugs.com verslagen. Het kan helpen stoppen met de problemen in verband met kanker en haar relatie tot uw DNA. Hebt u bloedarmoede, kan uw arts voorschrijven foliumzuur om te helpen opbouwen van uw bloedspiegels. Een ander type van bloedarmoede genaamd pernicieuze anemie kan worden behandeld met een combinatie van medicijnen, met inbegrip van foliumzuur. U kan ook het als een aanvulling of als onderdeel van een multivitamine. Bijwerkingen van het gebruik ervan kunnen optreden.

Misselijkheid

Foliumzuur, zoals veel supplementen en geneesmiddelen, kan verstoren uw maag wanneer u beginnen gebruikend het. Bijwerkingen zoals misselijkheid optreden vaak omdat je lichaam is nog niet geworden gewend aan het hebben van de voedingsstoffen in het systeem. Nadat u de aanpassingsperiode passeren, moet misselijkheid stoppen met zelf. U kunt nemen over-the-counter anti-misselijkheid medicijnen om te helpen uw misselijkheid squelch als het stoort u teveel. Als u ernstige misselijkheid van foliumzuur waarin een verlies van eetlust en braken hebt, zoeken advies van uw arts.

Problemen slapen

U wellicht moeilijk slapen 's nachts, Drugs.com Staten, wanneer u start met het gebruik van foliumzuur supplementen. Je kan beginnen met in slaap vallen en weer wakker. Kan je zelf zitten in plaats van slapen. Niet getting genoeg slaap kan problemen veroorzaken met je normale dagelijkse routines. Bel uw arts en vraag hulp als deze bijwerking blijft.

Diarree

Diarree kan optreden als een bijwerking aan dit medicijn. Vitamine B9 kan u dunne ontlasting en krampen veroorzaken, geeft aan de Universiteit van Maryland Medical Center. U wellicht verschillende uitstapjes maken naar de badkamer bij het starten van dit medicijn. Zorg ervoor dat u extra water drinken hebt u diarree te voorkomen dat steeds uitgedroogd. Als je diarree als een probleem voor u blijft, moet u medische hulp zoeken.

Depressie

Misschien voel je blauwe of naar beneden in de stortplaatsen, Drugs.com wordt aangegeven, wanneer u start behandeling met foliumzuur. Milde depressie, kan terwijl gecategoriseerd als een niet-ernstig foliumzuur bijwerking, zich presenteren als een ernstig probleem als het blijft of ernstige voelt. U kan verliezen interesse in dingen die u genieten, en misschien voel je leeg en hopeloos. In dat geval ernstig, vooral als je suïcidale gedachten, medische hulp onmiddellijk zoeken. Een mindere kant effect van foliumzuur, prikkelbaarheid, kan ook optreden. Beide van deze mentale problemen moeten eindigen zonder hulp.


gerelateerde artikelen