Wat zijn de voordelen van selderij voor slechte adem?

June 19

Wat zijn de voordelen van selderij voor slechte adem?

Slechte adem, ook wel bekend als halitosis, is een veel voorkomende aandoening die periodiek iedereen raakt. Het is echter belangrijk ter bestrijding van chronische slechte adem omdat het schrikt van sociaal contact en kan een negatieve invloed op uw relaties. Kauwen op selderij is een natuurlijke remedie voor slechte adem die werkt voornamelijk door het stimulerende afscheiding van speeksel in je mond, die helpt om te spoelen vuil en bacteriën. Selder of andere natuurlijke methoden moeten niet worden gebruikt om te maskeren de slechte adem veroorzaakt door ernstige tandheelkundig of medische aandoeningen. Overleg met uw tandarts of Arts hebt u chronische slechte adem die niet op betere mondhygiëne of dieetveranderingen reageren.

Slechte adem

Sommige soorten slechte adem, zoals "ochtend adem," worden beschouwd als relatief normale en zijn gemakkelijk verholpen door het tandenpoetsen. Ochtend adem ontwikkelt omdat afscheidingsproducten van het speeksel in de mond zijn verminderd in de nacht. Bovendien, ademen door je mond nachts snel verdampt het speeksel, waardoor puin verval en bacteriën vermenigvuldigen. Rottend voedsel en bacteriën produceren stank. Slechte adem veroorzaakt door het eten van bepaalde voedingsmiddelen, zoals knoflook en ui, wordt ook beschouwd als normaal en zelfbeperkende. Echter, chronische slechte adem die hele dag duurt is niet als normaal beschouwd, noch is het bevorderlijk is voor het bevorderen van sociale interacties. In feite, ontmoedigt chronische slechte adem vaak gesprek en sociale contacten in het algemeen.

Oorzaken

Chronische slechte adem heeft een verscheidenheid van andere oorzaken, zoals een slechte mondhygiëne, mond en tanden infecties, gastro-intestinale en respiratoire ziekten, speekselklier dysfunctie en bepaalde levensstijl keuzes. Zeldzaam te poetsen en te flossen van de tanden kunnen toestaan dat voedsel verval en bacteriën te bloeien in je mond. Bacteriële infecties van uw tandvlees, tanden, amandelen en sinussen produceren ook een vieze geur, naast veroorzaakt ontsteking en pijn. Roken van sigaretten, pruimtabak en koffie drinken zijn levensstijl keuzes die vaak tot chronische slechte adem leiden.

Voordelen van selderij

Selderij is nuttig voor het beperken van slechte adem, vooral omdat het hoog in vezel. Kauwen op vezelig voedsel zoals selder, verhoogt wortelen en appels de productie van speeksel, die optreedt om je mond spoelen en vochtig houden. Kauwen selderij helpt ook bij het reinigen van uw tong, die een belangrijke bron van bacteriën, en de vezels kunnen per ongeluk optreden als tandzijde tussen je tanden. Verder vezelrijk voedsel schoon uit uw darmen en helpen om te voorkomen dat toxische opbouw, dit kan een bron van chronische slechte adem, volgens "Principles and Practice van Fytotherapie: moderne kruidengeneeskunde." Kauwen op een stengel bleekselderij na een maaltijd of een sigaret uw adem frissen kan, maar selderij moet niet worden beschouwd als een vervanging voor grondige mondhygiëne. Verder, selderij en andere natuurlijke adem verfrissers moeten niet worden gebruikt om te maskeren of eventuele ziektes die de onderliggende oorzaak van uw slechte adem. Altijd groenten grondig wassen vóór het eten ze rauw.

Andere natuurlijke Remedies

Naast het kauwen vezelige groenten en fruit, kunnen veel andere natuurlijke remedies frissen uw slechte adem. Populaire voorbeelden zijn spearmint kruid, pepermuntolie, peterselie, gember, en groene en zwarte thee. Kauwgom met xylitol zoetstof is ook een effectieve manier om te produceren speeksel. Gewoon meer water drinken is een effectieve steun voor uit uw mond spoelen en het behoud van vochtige slijmvliezen.


gerelateerde artikelen