Suiker beurt in vet?

May 31

Suiker beurt in vet?

Suiker, een vorm van koolhydraten, is snel beschikbaar om te worden omgezet in energie. Als suiker calorieën niet gebruikt als energie, worden kort nadat ze worden geconsumeerd, echter zijn ze geconverteerd naar opgeslagen lichaamsvet door een proces dat bekend staat als lipogenesis. Een vorm van suiker in het bijzonder, fructose, wellicht meer gevaarlijke en waarschijnlijk kunnen worden opgeslagen als lichaamsvet dan andere soorten suiker, zoals sucrose of lijstsuiker.

Hoge bloedsuikerspiegel leidt tot hoge lichaamsvet

Volgens de nationale Raad voor sterkte en Fitness zijn de twee meest voorkomende bronnen van koolhydraten in het Amerikaanse dieet high-fructose corn siroop en sucrose. Deze geraffineerde suikers, die aan veel voedingsmiddelen worden toegevoegd, ontbreken de vitaminen, mineralen, eiwitten en vezels gevonden in complexe koolhydraten. Deze "lege calorieën" kan bloedsuikerspiegel oploopt, die op hun beurt veroorzaakt van insulineniveaus te stijgen. Insuline is een hormoon dat is uitgebracht door de instantie die helpt bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Suiker is niet snel gebruikt voor energie, insuline verwijderd uit het bloed als het wordt vervolgens omgezet in triglyceriden in de lever. Deze triglyceriden kunnen vervolgens worden opgeslagen als lichaamsvet.

Knippen van suiker, niet vet

Scott Olson, een naturopathic arts, merkt op dat er nogal wat verwarring over de vraag of aan het verminderen van de vetten of suiker uit het dieet om gewicht te verliezen. Volgens Olson, er zijn goede vetten en slechte vetten maar "er is echt geen goede suiker die je kunt eten." Dit is omdat suiker snel te vet in het lichaam blijkt. Olsen zegt dat dit is omdat het lichaam geeft de voorkeur aan om niet te verspillen van energie. Daarom, als u grote hoeveelheden suiker in een enkele zitting verbruiken, de lichaamseigen oplossing is te slaan voor later. Laag-suiker diëten kunnen doeltreffend voor het beheren van gewicht en gezondheid zijn.

Houd de vrucht, sloot de verwerkte suiker

Volgens voedingsdeskundige Dr. Jonny Bowden, wordt fructose omgezet in vet sneller dan elke andere vorm van suiker. Fructose is de suiker gevonden in groenten, vaak gewonnen en verwerkt tot de alomtegenwoordige high-fructose corn siroop. Fruit bevat echter relatief lage niveaus van fructose in vergelijking met voedingsmiddelen met verwerkte suiker. Daarnaast zijn vruchten hele voedsel dat vezels en voedingsstoffen. Daarom fruit hoeft niet te worden geëlimineerd uit het dieet, hoewel degenen die problemen met gewicht hebben krijgen of insulineresistentie mogelijk wilt beperken hun consumptie van fruit.

Suiker kan uw slagaders verstoppen

Universiteit van Californië, San Francisco, obesitas deskundige Robert Lustig concludeert dat suiker een gif dat een hoge neiging is heeft kunnen worden opgeslagen als lichaamsvet. Lustig concludeert dat niet alle soorten calorieën dezelfde manier eenmaal in het lichaam optreden. Fructose wordt niet gemetaboliseerd op dezelfde manier als andere voedingsmiddelen en is veel waarschijnlijker kunnen worden opgeslagen als vet in de lever. De arts merkt op dat met betrekking tot gezondheid, suiker is slechter dan vet en dezelfde slagader-verstopping effecten kan hebben. Lustig zegt ook dat het eten van fruit OK is omdat daarin ook vezels, die gedeeltelijk een deel van de koolhydraten blokkeert uit worden geabsorbeerd. Alle suiker zijn bewerkte vormen van fructose, zoals high-fructose corn siroop, de ergste, volgens Lustig.


gerelateerde artikelen