Oog oefeningen voor scheelzien

May 28

Oog oefeningen voor scheelzien

Scheelzien is de medische term voor afwijking van de ogen. In veel gevallen de voorwaarde resulteert uit een gebrek aan spiercontrole waardoor één oog te dwalen in een andere richting. Drie procent van de kinderen kan worden beïnvloed door scheelzien vereisen behandelingen zoals corrigerende lenzen, patchen en eye oefeningen, volgens de Merck Manuals

Doel

Het doel van de oefeningen voor scheelzien is voor het uitlijnen van het oog, verbetering van de bundeling van vaardigheden en visuele verwerking, en versterken van de betrokken spieren. De oefeningen kunnen beoefend worden in de privacy van uw huis of in een medische kantoor met een getrainde therapeut.

Potlood Push-ups

Aanbevolen door MayoClinic.com, vereisen potlood push-ups de patiënt om zich te concentreren op een kleine letter aan de zijkant van een potlood terwijl het bewegen dichter aan de brug van zijn neus. Geoefend voor 15 minuten per dag, de uitoefening stopt wanneer hij niet langer richten kan, hervatten om te voltooien maar liefst 100 herhalingen.

Computeroefeningen therapie

In het tijdperk van de technologie, kunnen visual-motor vaardigheden en uithoudingsvermogen worden ontwikkeld met een gespecialiseerde computer werkt en optische apparaten. Patiënten met behulp van computersoftware ter verbetering van de convergentie, de praktijk oog-focusing oefeningen die met herhaling, uiteindelijk leiden tot automatische gecontroleerde oogbewegingen. MayoClinic.com merkt op dat computeroefeningen kunnen gebeuren thuis, met resultaten voor te leggen aan artsen voor verdere evaluatie uitgeprint.

Prognose

Wanneer scheelzien vroeg wordt gediagnosticeerd, is het probleem meestal verholpen. Indien de corrigerende lenzen en oog oefeningen niet genoeg zijn om het uitlijnen van de ogen, chirurgie worden verlangd. De operatie op zich visie nog niet is verholpen, maar wordt uitgevoerd om de positie van de spieren van het oog. Een chirurg maakt een kleine snede in het bindvlies te vinden en herstellen van de betrokken spieren. De procedure wordt over het algemeen gedaan op een poliklinische basis en resultaten zijn onmiddellijk, hoewel de patiënt kan nog moeten corrigerende lenzen dragen.


gerelateerde artikelen