Welke spieren worden gebruikt bij het gooien van een voetbal?

May 14

Welke spieren worden gebruikt bij het gooien van een voetbal?

Wanneer een quarterback terug daalt te gooien, de commentatoren en fans vaak de pass en de quarterback van arm kracht analyseren. Niet veel mensen praten over welke spieren worden gebruikt en beïnvloeden de foute beweging in voetbal. Inzicht welke spieren doen het werk kan u instellen uw opleiding regime te gooien van het voetbal, harder en verder helpen.

Schouder spieren

De schouder spieren zijn sterk betrokken bij de foute beweging in het voetbal, eerst ter ondersteuning van de arm en vervolgens tijdens de beweging en de follow-through. Volgens een studie van de "American Journal of Sports Medicine" o.l.v. B.T. Kelly, de anterior deltaspier, middelste deltaspier, zijn supraspinatus en infraspinatus alle actief gedurende de foute beweging. Deze spieren zijn rondom het gewricht van de schouder, met de deltoides zijn twee van de grotere schouder spieren en de supraspinatus infraspinatus die deel uitmaken van de rotator cuff spieren die u helpen draaien je arm om te voltooien de aangooi.

Armspieren

De grote armspieren van de triceps, biceps en onderarm zijn betrokken bij de foute beweging, vooral wanneer je eenmaal de aangooi begint. Tijdens de fase van setup of pik, alleen de biceps en onderarm spieren zijn op het werk, maar als je begint te rijden en het gooien van de bal, de triceps helpen om je arm erdoor terwijl de biceps en onderarm helpen voltooien van de follow-through.

Andere spieren van het bovenlichaam

Volgens Kelly zijn de pectoralis major, lats of latisimus dorsi en de subscapularis meest verantwoordelijk voor snelheid tijdens het gooien. De m. pectoralis major, of pec, is de grote spier in de borst, terwijl de lats de grote spieren aan elke kant van je rug, direct onder je oksels zijn. De subscapularis is een ander rotatorenmanchet spier in de schouder. Al deze spieren, gecombineerd met de armspieren, zijn zeer actief tijdens de aangooi als u voor te bereiden om de bal vrij te geven.

Onderlichaam en Core spieren

Het onderlichaam en de kern spieren worden vaak vergeten in de voetbal gooien. Enkele van de eerste coaching punten een jonge quarterback krijgt is echter om te verblijven evenwichtig, rijdt met de achterste voet, betreedt de aangooi te volgen door. De spieren van de kern van de buikspieren en de obliques zijn betrokken bij de overdracht van het evenwicht en het gewicht van de foute beweging. De grote spieren van de benen en het onderlichaam, zoals kalveren, quadriceps, hamstrings en bilspieren, alle bijdragen aan drive en stroomvoorziening als je de aangooi instapt.


gerelateerde artikelen