Hoge Calcium ter voorkoming van botbreuken

April 18

Hoge Calcium ter voorkoming van botbreuken

Hoog calciumgehalte zijn rechtstreeks gekoppeld aan bot gezondheid en deze vereniging blijft gedurende het hele leven. Te weinig calcium zet u op risico voor kraken botten en ernstige fracturen, en potentieel kan beperken uw mobiliteit en onafhankelijkheid. Kinderen en tieners tussen 9 en 18 jaar moeten dagelijks 1300 mg calcium. Volwassenen in de leeftijd 19 tot 50 jaar moeten nemen in ten minste 1000 mg en volwassenen leeftijd 51 en oudere vereisen ten minste 1200 mg calcium per dag.

Betekenis

Wanneer de calciuminname onvoldoende is, kunnen botten worden zwak, breekbaar en vatbaar voor kraken en breken. In ernstige gevallen, kan een eenvoudige hoest volstaan om een rib barsten of breken een ander bot, volgens het nationale Instituut van artritis en Musculoskeletal en ziekten van de huid. Deze voorwaarde van broze botten is osteoporose, een ziekte die treft maar liefst 40 miljoen mensen die ofwel zijn gediagnosticeerd met osteoporose of dreigen voor het genoemd. Ongeveer 34 miljoen lijden meer aan een zekere mate van botverlies, volgens de Harvard School of Public Health. Witte postmenopauzale vrouwen, mensen met eetstoornissen, mensen nemen schildklierhormoon en veganisten zijn grootste risico voor onvoldoende calciuminname.

Gezondheid van de botten en Calcium

Bot gezondheid en kracht afhankelijk zijn op hoeveel bot massa is opgebouwd tijdens uw 20s en hoe snel je die massa later in het leven verliezen. Via een proces genaamd remodelleren, je lichaam breekt oude bot en bouwt nieuw bot. De hoeveelheid calcium die u uit uw dieet en andere bronnen direct van invloed is op de remodelleert proces. Wanneer te weinig calcium is genomen, je botten wordt minder dichte en bent u in groter gevaar voor barsten van beenderen.

Bronnen van Calcium

Hoewel zuivelproducten een uitstekende bron van calcium zijn, zijn ze niet de enige bron. Sommige noten, zoals amandelen, bevatten een hoog gehalte van calcium. Donker groen, zoals boerenkool en spinazie, vis met botten, en sojaproducten zijn andere goede bronnen van het mineraal. Vegan gezondheid beveelt veganisten nemen in ten minste 525 mg calcium per dag uit bronnen zoals calcium-verrijkte nondairy melk en hoog-calcium Groenen.

Rol van vitamine D

Vitamine D is een essentieel onderdeel van de gezondheid van de botten, zoals het calcium absorptie in het lichaam regelt. Terwijl niet veel voedingsmiddelen van nature vitamine D bevatten, kunt u genoeg van deze essentiële vitamine door middel van 30 minuten of minder van normale zonblootstelling elke dag. Verrijkte melk drinken, eten versterkte margarine en vette vis, inclusief in uw dieet helpt ook garanderen u adequaat niveau van vitamine D.

Vermijd Excess

Als het gaat om calcium, te veel van het goede kan slecht zijn. Teveel aan calcium kan verhogen het risico van nierschade, hart-en vaatziekten en prostaatkanker, volgens de nationale instituten van gezondheid Office van Dietary Supplements. De aanvaardbare bovengrens van calciuminname is 2500 mg per dag voor volwassenen en 2.000 milligrammen per dag als u ouder dan 50 bent. De NIHODS legt uit dat het niet nuttig te nemen grote hoeveelheden calcium in één keer, hoe meer je neemt hoe minder u absorberen, en de meest geabsorbeerd in één keer is onder 500 milligram. Als u wilt nemen van 1000 mg calcium per dag neem je moet 500 in de ochtend en 500 bij nacht.


gerelateerde artikelen