Hoe de zorg voor een nieuwe litteken

August 23

Hoe de zorg voor een nieuwe litteken

Nieuwe littekens kunnen vaak lelijke en ongemakkelijk, verlatend u voelen pijnlijk. Het probleem met veel littekens is dat ze na verloop van tijd worden verergerd, en snel kijk ontstoken en merkbaar. Zorg voor uw nieuwe litteken is van essentieel belang om ervoor te zorgen dat het is zo klein en onmerkbaar mogelijk. Omhoog het kleden van het goed, ervoor zorgend om te voorkomen dat toekomstige wonden in hetzelfde gebied en scrubben van de huid kan helpen al uw nieuwe litteken soepeler en minder merkbaar na verloop van tijd kijken.

Stap 1

Het litteken wordt zorgvuldig schoon zodat u verwijderen bacteriën die kunnen infecteren het en maken het erger. De beste manier om het reinigen van een litteken is te werken tot genoeg suds van een antibacteriële zeep op je handen dat u de zeep naar het litteken overbrengen kunt. Laat het zeepsop op het litteken voor een minuut, zonder wrijven, die kan leiden tot ontsteking en het litteken nog erger te maken. Spoel de zeep weg.

Stap 2

Spalken het litteken goed te beperken van de permanent litteken dat zal worden achtergelaten. Verbanden niet het litteken kan open te laten voor een droge omgeving, ideaal voor ziektekiemen te vermenigvuldigen en de wond, vertragen het genezingsproces te infecteren. In plaats daarvan, bandages vernieuwen dagelijks, toepassing van een laag van antibacteriële zalf eerste om bacteriën te doden en het litteken houden vochtig voor snellere genezing en minder van een kans voor een permanent litteken.

Stap 3

Neem een ontstekingsremmende pijnstiller elke dag, suggereert Avocet technologieën. Terugdringen van de zwelling van een nieuwe litteken helpt het om te genezen sneller en beperkt de blijvende littekens die zich tussen het nieuwe litteken voordoen kunnen. De bedrijfsnotities die anti-inflammatoire medicatie ook lijkt te vertragen en zelfs verbieden litteken rijping. Neem een paar ibuprofen elke dag de zwelling om laag te houden totdat het nieuwe litteken geneest.

Stap 4

Exfoliëren het litteken zodra het volledig is afgesloten en alleen het merk blijft. Columbia University's "Vraagt Alice" advies columnist raadt het gebruik van een exfoliating crème die alfa hydroxy zuren die bijdragen zal tot het verwijderen van de lagen van dode huid te verwijderen gladdere huid tijdig bevat. U kunt ook een pasta gemaakt van olijfolie en bruine suiker om het litteken glad en maken het minder merkbaar.

Stap 5

Bezoek uw dermatoloog of uw nieuwe litteken lijkt niet te worden steeds beter, is nog steeds merkbaar en pijnlijk. Laser litteken verwijdering, of van een procedure van de plastische chirurgie te verwijderen van de gehavende huid helemaal zijn alle opties voor het verwijderen van een nieuwe litteken.

Wat die u nodig hebt

  • Pleisters
  • Antibacteriële zalf
  • Exfoliating crème
  • Ontstekingsremmende pijnstiller

gerelateerde artikelen