Wat zijn de regels voor Lasso Golf?

June 10

Wat zijn de regels voor Lasso Golf?

Lasso golf is een populair buiten spel, misschien beter bekend onder de namen zoals ladder golf, gazon toss of bolo toss. Het spel wordt gespeeld met twee ladders, elk met drie sporten, en een bolo, die een stuk touw met een golfbal is aangesloten op elk uiteinde. Zachtere soorten ballen worden soms gebruikt en de ballen zijn verdeeld over een voet uit elkaar op de bolo.

Overzicht van de apparatuur

Spelers scoren door de bolo gooien op de ladder en proberen te wikkel het rond een van de drie sporten. De ladder is meestal ongeveer 3 feet tall en de sporten van de ladder zijn voeten 2 à 3 voet breed. De variaties zijn, is afhankelijk van welk merk van lasso golf u gekocht of de grootte van de materialen die u gebruikt om te bouwen van de ladder. De sporten van de ladder moeten ver genoeg uit elkaar zodat het touw niet kan twee sporten tegelijk hangen worden verdeeld.

Gameplay

Het spel wordt gewoonlijk gespeeld met twee teams van twee of vier spelers. Plaats de ladders 15 benen uit elkaar en hebben de spelers staan aan de kant van de ladders wanneer ze gooien. Na de beslissing wie op welk team is en welk team gaat eerst, begint de eerste speler door het gooien van zijn eerste bolo op een ladder. De tegenspeler van team dan gooit zijn eerste bolo en de alternatieve spelers totdat ze hebben alle drie van hun bolos, gegooid die een ronde voltooit. De volgende ronde wordt vervolgens gespeeld met twee meer tegengestelde teamspelers. Als er slechts één speler per ploeg, schakelen de spelers eindigt na elke ronde van het gooien.

Standaard scoren

Als u uw bolo op de hoogste trede hangen, verdient u drie punten voor uw team. Het midden gebeld is twee punten waard en de laagste rung is één punt waard. Als een speler blijft alle drie van zijn bolos op dezelfde trede hangen, verdient hij een bonus punt. Na alle zes bolos hebben geworpen in één ronde, berekenen van het totale aantal punten gescoord door elk team en dan belonen het verschil tussen de twee scores aan het team van de hogere score. Teams alternatieve gooien op elke ladder totdat de eerste persoon of team precies 21 punten bereikt. Als een team borstbeelden door gaat over 21, niet mee de punten tellen en het team keert terug naar het puntentotaal ze de ronde met gestart.

Variaties

In plaats van te scoren door de annuleren-out-methode, kun je door de totale punten gescoord, waardoor het spel sneller door gaan. Ook kun je naar een nummer hoger of lager dan 21 en je kunt verschillende straffen voor busting maken. U kunt ervoor kiezen om de eerste ploeg die bereikt of overschrijdt een totale overwinning punt en u kunt ook beslissen dat busting automatisch een team terug naar een lager nummer stuurt, zoals 15 of 11, ongeacht wat het team de ronde met gestart.


gerelateerde artikelen