Lijst van goede bacteriën in yoghurt

April 13

Lijst van goede bacteriën in yoghurt

Yoghurt wordt gemaakt door het fermenteren van vele soorten melk--met inbegrip van geheel, skim en koffiemelk--met melkzuurbacteriën. Deze nuttige bacteriën zijn meestal vanaf de typen genoemd lactobacillus bulgaricus en Streptococcus thermophilus. Afhankelijk van hoe yoghurt wordt gemaakt, kan het resulterende product hebben verschillende smaken en texturen, en bevatten verschillende stammen van goede bacteriën.

Probiotische yoghurt

Yoghurt is algemeen bekend als een "live" voedsel, omdat het bevat levende micro-organismen die natuurlijk in de menselijke darm bestaan. Sommige van deze microscopische bacteriën zijn goed voor de gezondheid van de mens--staan deze bekend als probiotica. De goede bacteriën die als probiotica melkzuurbacteriën, zoals lactobacillus en bifidobacterium worden het meest gebruikt. Niet alle yoghurt bevat probiotica, echter; sommige levende yoghurt bevat bacteriën die geen schadelijk of nuttig. Andere soorten yoghurt worden verwarmd op een zodanige wijze dat alle levende culturen worden gedood.

Lactobacillus

Lactobacillus is een grote naam voor een type of geslacht, van bacteriën. De vele soorten lactobacillus zijn natuurlijk gevonden in onze spijsvertering en urinewegen, en ook in gefermenteerde levensmiddelen zoals yoghurt. Yoghurt wordt meestal gemaakt met lactobacillus bulgaricus, lactobacillus acidophilus, L. animalis en L. casei.

Bifidobacterium

Bifidobacterium zijn een soort goede bacteriën natuurlijk gevonden in gezonde maag-systemen, en ook in gefermenteerde levensmiddelen zoals yoghurt. Sommige commerciële yoghurt beschikken de probiotische Bifidobacterium stammen B. animalis en B. lactis.

Streptococcus Thermophilus

Een ander type van starter bacteriën gebruikt voor het maken van yoghurt is Streptococcus thermophilus. Het wordt wijd gebruikt in de productie van yoghurt en kaas. Zoals met lactobacillus en bifidobacterium, zijn er vele soorten en sub stammen van de Streptococcus thermophilus. Ten minste 81 soorten Streptococcus thermophilus kan zijn gevonden in commerciële yoghurt en kazen.

Identificatie van de "goede"

Niet alle yoghurt bevat levende, nuttige bacteriën, en veel yoghurt verkocht in supermarkten niet. Om te helpen consumenten bepalen welke yoghurts bevatten live, actieve culturen, de nationale yoghurt Association opgericht een zegel "Live actieve cultuur", die wordt gebruikt op de verpakking van yoghurt dat een zekere mate van melkzuurbacteriën bevat. Zelfs als u niet het zegel op uw verpakking van yoghurt, controleert het ingrediënt label voor de aanwezigheid van levende bacteriën.


gerelateerde artikelen