Geneesmiddelen voor de gewone verkoudheid tijdens de zwangerschap

March 15

Geneesmiddelen voor de gewone verkoudheid tijdens de zwangerschap

De verkoudheid is een virale infectie die wordt vaak symptomatisch behandeld met over-the-counter medicatie. Sommige hoest geneesmiddelen bevatten meerdere werkzame bestanddelen, met inbegrip van alcohol, die tijdens de zwangerschap moet worden vermeden. De meeste koude geneesmiddelen voorleggen of sommige potentiƫle risico een foetus. De Food and Drug Administration heeft gecategoriseerd medicijnen voor gebruik tijdens de zwangerschap op basis van hun veiligheid. Een moeder moet rekening houden met de risico's en voordelen om te bepalen of de medicatie nodig is. Zwangere vrouwen moeten een arts te raadplegen alvorens koud geneeskunde.

Expectorants

Een slijmoplossend is genomen tijdens de gewone verkoudheid te dunne slijmvliezen afscheidingen in de ademhaling passages. Zwangere vrouwen moeten deze medicijnen vermijden tijdens het eerste trimester. Een gemeenschappelijk slijmoplossend gebruikt tijdens de zwangerschap is Guaifenesinum. Volgens de American Family Physician, is het geclassificeerd als een risico categorie C, dat betekent dat de bijwerkingen zijn gedocumenteerd in de foetale dierproeven, maar de dezelfde studies nog moeten worden gerepliceerd bij de mens.

Hoest Suppressants

Hoest suppressants zijn medicijnen die de drang om de hoest te onderdrukken. Dextromethorfan is een gemeenschappelijk medicijn gebruikt voor de behandeling van een onproductieve, of droog, hoest veroorzaakt door een verkoudheid. OB Focus geeft aan dat deze drug een categorie C medicatie is. Gezien dit soort risico beoordeling, moet een vrouw neem deze medicatie pas na bespreken met haar medische zorgverlener en bepalen dat het potentiƫle risico voor de foetus is de moeite waard het voordeel van de medicatie.

Pijnstillers

Pijnstillers behandelen pijnen en pijnen die gepaard gaan met de gewone verkoudheid. De pijn reliever paracetamol is over het algemeen beschouwd als veilig voor gebruik tijdens de zwangerschap. Veilige foetus meldt dat paracetamol een rating van categorie B, wat betekent dat reproductieve dierproeven is gebleken dat geen nadelige effecten heeft of dat schadelijke resultaten aangetoond in dierstudies menselijke foetale studies niet gevonden. Dit geneesmiddel is effectief in het verminderen van pijn, evenals vermindering van de koorts. Zwangere vrouwen moeten voorkomen dat alle andere pijn geneesmiddelen, met inbegrip van aspirine en ibuprofen, tenzij anders geregisseerd door een medische professional.

Decongestiva

Een decongestivum helpt verkleinen de bloedvaten in de sinus passages en de verstopte neus sensatie en sinus pijn van een koude kan verlichten. American Family Physician wijst erop dat pseudo-efedrine hydrochloride is een drug van de categorie B beschouwd als veilig voor gebruik tijdens de zwangerschap.


gerelateerde artikelen