Koffie & soja melk samen slecht zijn voor mensen?

July 6

Velen beginnen hun ochtend met een warme kop koffie en enkele smaakstoffen, met inbegrip van sojamelk kan toevoegen. Drinken van koffie en soja melk samen mogelijk slecht voor sommige mensen, hoewel het biedt nutritionele voordelen ook. Wees voorzichtig met hoe u de sojamelk aan de koffie toevoegt, hoewel, of u kon de wind met een onverteerbaar drank.

Allergieën

Drinken van koffie en soja melk samen wellicht niet een goede optie als u lijdt aan een soja allergie, waarin de Mayo Clinic website is gemeenschappelijk. De meeste symptomen zijn niet leven bedreigen en netelroos of irritatie rond de mond. Echter extreme allergieën kunnen leiden tot ademhalingsproblemen, die in de dood resulteren kunnen. Soja allergieën zijn gemeenschappelijkst in kinderen, maar volwassenen soja allergieën ook kunnen optreden. Zelfs het kleine bedrag dat nodig is voor gebruik in koffie kan leiden tot een allergische reactie.

Vruchtbaarheid

Drinken van sojamelk en koffie samen kan verminderen uw kansen van het hebben van een baby. Een studie gepubliceerd in het juni 2010 nummer van "Moleculaire en cellulaire endocrinologie" merkt op dat dieet sojaproducten, zoals sojamelk, verminderde sperma mobiliteit en zaadcellen tellen. Het onderzoek werd uitgevoerd op ratten, zodat menselijke onderzoek is nodig om de bevindingen te bevestigen. Voor vrouwen, is het de koffie, niet de soja, die vruchtbaarheid kan verminderen. Interactieve ouderschap netwerk Baby Center punten om te bewijzen dat drinken koffie kan verminderen kans op conceptie. Overwegen bezuinigen op sojamelk en koffie terwijl je probeert om zwanger te worden.

Cafeïne

Koffie bevat cafeïne--een 8-oz. cup heeft 95 tot en met 200 mg. Zelfs cafeïnevrije koffie bevat een kleine hoeveelheid cafeïne--2 tot en met 12 mg per 8 oz. sojamelk wellicht ook cafeïne erin. Één type van sojamelk--chocolade sojamelk--bevat 3.6 mg per 8-oz. portie. Matige hoeveelheden cafeïne--200 tot 300 mg per dag, volgens de Mayo Clinic--is niet schadelijk voor u; echter, zelfs een 8-oz. kopje koffie en soja melk drinken samen kan leiden tot een reactie hebt u een gevoeligheid voor cafeïne. Deze reacties kunnen omvatten hartkloppingen en de kriebels.

Voeding

Koffie bieden niet weinig voedingswaarde. Sojamelk toe te voegen aan koffie introduceert een aantal vitaminen en mineralen. Een vloeistof oz. van sojamelk 0,07 mg van de mineralen mangaan, volgens de USDA National Nutrient Database bevat, waarvan de Universiteit van Maryland Medical centra neemt kennis van dat het menselijk lichaam vereist 1.8 tot 2.3 mg dagelijks. Je krijgt ook een kleine hoeveelheid selenium, koper, fosfor, magnesium, vitamine K en vitamine B-6 in koffie met sojamelk.


gerelateerde artikelen