Spieren van de luchtwegen in de menselijke anatomie

June 28

Spieren van de luchtwegen in de menselijke anatomie

Ademhaling kunnen een bewuste of onbewuste handeling. Wij kunnen onze adem of ademen diep zelfs terwijl de rest van ons lichaam in slaap is. Zonder het ademhalingssysteem konden ons lichaam niet de vitale zuurstof nodig om te functioneren. Longen zelf zijn gemaakt van een zacht, sponsachtig materiaal die helemaal geen spier bevatten. De longen moeten vertrouwen op externe spieren en botten te maken voor de ademhaling.

Externe spieren

De externe spieren zijn talrijk in de natuur, maar alleen een sharenaam. De intercostale spieren zijn kleine spieren gelegen tussen elke rib. Er zijn 12 sets van ribben en deze spieren zich bevinden tussen elke rib en aan elke kant. Tussen elke rib is er twee bands van spieren, genaamd de interne intercostale spieren en de andere naam van de externe intercostale spieren. Is de zenuw en bloed levering tussen elk van deze spieren. De "Europese ademhaling Journal" meldde dat een studie in 1993 "Functie van de ribbenkast ademhalingsspieren" genoemd. In deze studie werden zowel mensen als honden waargenomen ademhaling wakker en narcose. Bij de mens bleek dat de belangrijkste spieren om te ademen de interne intercostale spieren die zich het dichtst bij het borstbeen waren. Tijdens de inademing, deze externe intercostale spieren dichtstbijzijnde het borstbeen contract en til de ribbenkast omhoog en uit om meer ruimte voor de longen te maken. Als we de interne intercostale spieren contract uitademen en toestaan dat het gewicht van de ribben om terug te gaan naar beneden. Dit artikel ging op te leggen dat er naast de intercostale spieren, de spieren van de scalene, diepe nekspieren, aangesloten op de bovenste ribben om de bovenste ribben omhoog tijdens inspiratie zijn.

Interne spieren

De belangrijkste spier aan ademhaling is het middenrif. Het diafragma heeft een eigen zenuw aanbod en kan functioneren als een vrijwillige spieren of onwillekeurige spieren, zodat we kunnen houden onze adem of langzaam onze ademhaling als we willen. Als het middenrif contracten, het naar beneden richting van de maag. Dit creëert een vacuüm in de holte met de longen. Dit vacuüm veroorzaakt de longen uit te breiden en te trekken van de lucht naar beneden en in. Wanneer we adem uit en het diafragma ontspant en omhoog opnieuw, niet langer veroorzaakt een vacuüm. Dit in combinatie met de rib botten ontspannen kunt hun normale positie helpen te duwen lucht uit de longen terug. De onvrijwillige act van de ademhaling wordt aangedreven door CO2-sensoren in het lichaam. Deze CO2-sensoren stuurt een bericht rechtstreeks naar de hersenen te dwingen het lichaam naar adem weer, dat wil zeggen, maken het middenrif en intercostale spieren contract.

Accessoire spieren van de ademhaling

In tijden van stress, verwondingen of gewoon ademhalingsproblemen, zal andere spieren schoppen om te helpen. Deze spieren heten accessoire spieren en worden niet gebruikt tijdens de normale ademhaling. Deze spieren zijn de voorkant van de hals (sternocleidomastoideus), de pectorals spieren van de borst en de buik. Wanneer deze spieren er werken kunnen worden andere meer prominente kwesties gaande is, zoals een paniek aanval, maar het is belangrijk om te weten dat deze spieren met de ademhaling kunnen helpen.


gerelateerde artikelen