Voedingsmiddelen die leiden Histamine reactie tot

July 28

Voedingsmiddelen die leiden Histamine reactie tot

Histamine natuurlijk treedt op in het lichaam en is vrijgegeven tijdens de allergische reacties en tijden van stress. Histamine is ook aanwezig in bepaalde voedingsmiddelen en wordt afgebroken door het enzym diamine-oxidase. Sommige mensen produceren volgens de Britse anti-Stichting, lagere hoeveelheden diamine oxidase, die resulteert in een histamine-intolerantie en veroorzaakt diarree, hoofdpijn, astma, huiduitslag, lage bloeddruk, onregelmatige hartslag, netelroos en jeukende huid. Er is geen remedie voor histamine intolerantie, maar het vermijden van levensmiddelen met histamine kan verlichten of voorkomen van symptomen.

Vis

Duitse onderzoekers van de Universiteit van Bonn publiceerde een artikel in 2007 in het "American Journal of Clinical Nutrition" (AJCN) die hoge-histamine voedingsmiddelen. Vis hoog gehalte aan histamine bevatten makreel, haring, sardines en tonijn. Sommige vissen houden ook verband met scombrotoxin, een histamine-toxiciteit veroorzaakt door onjuist gekoelde vis. Scombrotoxin kan veroorzaken branden rond de mond, blozen en diarree. De gezondheid van Queensland in Australië zegt het meest geassocieerd met scombrotoxin vis makreel, tonijn, bonito, sardienen, marlijn en vlinder kingfish.

Vlees & kaas

Volgens de Michigan allergie, Sinus en astma specialisten (MASAS), gefermenteerd, veroudering en verwerkt vlees en kazen zijn hoog gehalte aan histamine. Het gaat hierbij om salami, worst, ham, hotdogs, vleeswaren en gedroogd vlees. Kazen die voldoen aan de criteria zijn blauwe kaas, Parmezaanse kaas, gouda, camembert, cheddar, Emmentaler, swiss, brie en gruyere.

Groenten

Zuurkool, augurken, olijven en andere groenten die zijn gebeitst of verduurzaamd zijn hoog in histamine. Verse groenten die van nature hoog in histamine en geëlimineerd op een beperkte dieet zijn tomaat, aubergine, pompoen, avocado, paddestoel en spinazie. Tomaat producten zoals ketchup, chili saus en Ingeblikte tomaten moeten ook worden vermeden, volgens de Britse anti-Stichting.

Alcohol

Alle soorten alcohol hebben histamine, maar de "AJCN"-artikel lijsten wijn, bier en champagne als de alcoholische dranken met de meeste histamine.

Verdere levensmiddelen

Aanvullende voedingsmiddelen die histamine reactie kunnen uitlokken zijn onder andere voedingsmiddelen met kunstmatige kleuren en conserveermiddelen, chocolade, snoepjes van commerciële, gefermenteerde sojaproducten, op smaak gebrachte melk, koolzuurhoudende dranken, thee, gegiste of verzuurde melkproducten, kip, tomatenparels brood, gist, gerookte vis en zelfgemaakte rootbeer. De MASAS geeft aan dat gedroogde vruchten rijk aan histamine zijn maar als gewassen kan worden getolereerd. De MASAS zegt ook dat er bepaalde voedingsmiddelen die bevatten zelf niet histamine maar zal leiden tot histamine release, die leiden negatieve bijwerkingen tot kan. Mogelijke histamine-releasing voedsel omvat alcohol, bananen, chocolade, vis, melk, papaja's, ananas, schaal-en schelpdieren, rauwe eiwit, aardbeien en tomaten.


gerelateerde artikelen