Is goed vetvrije yoghurt aan snelheid metabolisme?

December 24

Is goed vetvrije yoghurt aan snelheid metabolisme?

Een snellere stofwisseling kunnen zeer nuttig zijn als het gaat om verliezen of handhaven van gewicht. Hoe hoger je metabolisme, hoe sneller u calorieën te verbranden, wat betekent dat u meer kunt eten zonder de zorgen van gewichtstoename. Bepaalde voedingsmiddelen kunnen, als onderdeel van uw totale voeding, gevolgen hebben op je stofwisseling. Vetvrije yoghurt is één dergelijk voedsel.

Power Up met eiwit

Levensmiddelen met een hoog in eiwit hebben de macht om te versnellen van uw metabolisme, notities diëtist Cassie Bjork. Per 100 gram bevat vetvrije Griekse yoghurt iets meer dan 10 gram eiwit. Bjork raadt een palmtop-gedeelte van eiwitten, zoals rundvlees of kip, bij elke maaltijd en ongeveer de helft zo veel in een hapje eten. Yoghurt bevat slechts ongeveer de helft van het eiwit per 100 gram, dat de meeste vlees en vis, hoewel doen, dus je kan een beetje meer nodig om voldoende eiwit per portie.

Krijg uw zuivel

Vetvrije yoghurt en andere vormen van magere zuivel zijn goede bronnen van calcium. Krijgt niet genoeg calcium kan je lichaam om meer calcitrol, een hormoon dat tot verhoogde vetopslag leiden kan, vrij te geven volgens obesitas specialist Dr. Joanna Dolgoff. Een studie gepubliceerd in een uitgave van 2005 van de "International Journal van obesitas" gevonden dat eten 500 calorieën per dag minder dan normaal, onderwerpen die kreeg 1.100 milligram calcium van yoghurt dagelijks meer gewicht verloren over een 12-weekse periode dan die op hetzelfde dieet die kreeg slechts 400 tot 500 milligram calcium.

Plukken van probiotica

De probiotica in vetvrije yoghurt kan ook zijn dat bevorderlijk is voor de stofwisseling en vetverbranding. Volgens Jeremy Nicholson, kan professor in het departement van biomoleculaire geneeskunde aan het Imperial College, Londen, de probiotica in zuivel een invloed hebben op uw darm microflora, waardoor u te metaboliseren vet in een sneller tempo. Als u alle voordelen van probiotica, moet u echter kiezen vetvrije yoghurt met levende culturen.

De vergelijking

De metabole effecten van magere yoghurt, met inbegrip van het gehalte aan andere melkeiwitten, probiotica en calcium, allemaal van toepassing op full-vet yoghurt ook. Het verschil is echter dat full-vet yoghurt is veel hoger in calorieën. Hoewel het ook van uw metabolisme versnellen kan, full-vet yoghurt eten betekent dus dat u bent de inname van meer calorieën dan als u een vetvrij of vetarme yoghurt kiezen.


gerelateerde artikelen