Hyperpigmentatie tijdje op geboortebeperking

October 12

Hormonale anticonceptie methoden zijn effectief in het voorkomen van zwangerschap, maar kunnen bij sommige vrouwen hyperpigmentatie. Hyperpigmentatie, ook wel genoemd melasma, treedt op bij het wijzigen van hormoonspiegels veroorzaken patches van bruin of grijsachtig huid te verschijnen op het gezicht. Terwijl het probleem pijnlijk worden kan, betekent het uiterlijk van donkere patches van de huid meestal niet een ernstige medische aandoening.

Identificatie

Melanine is het pigment in de huid die de huidskleur bepaalt. Mensen met een donkere huid hebben hogere niveaus van melanine, terwijl mensen met een lichtere huid lagere niveaus van het pigment hebben. Wanneer u het nemen van geboortebeperking pillen of andere methoden van hormonale anticonceptie gebruikt, worden uw natuurlijke oestrogeen en progesteron niveaus gewijzigd om te voorkomen dat zwangerschap. Deze hormonale veranderingen kunnen aansporen een overproductie van melanine en veroorzaken grote, donkere patches van de huid om te verschijnen op het gezicht.

Risicofactoren

Als u het gebruik van hormonale anticonceptie methoden en donkere huid hebben, moet u wellicht een hogere kans op het ontwikkelen van melasma. Vrouwen met een donkere huid, met inbegrip van die van Noord-Afrikaanse, Latijns, Indiase, Middenoosten, mediterrane en Aziatische afkomst, zijn meer kans op het ontwikkelen van melasma. Melasma ook de neiging te lopen in sommige gezinnen.

Diagnose

Diagnose wordt meestal gesteld door een visueel onderzoek. Uw arts zal u vragen over uw medische geschiedenis, de methode van geboortenbeperking en de familiegeschiedenis van hyperpigmentatie. In sommige gevallen kan uw arts aanbevelen een Huidbiopt de mogelijkheid van huidkanker uit te sluiten.

Behandeling

Behandeling kan worden net zo eenvoudig als het veranderen van uw methode van anticonceptie. Wanneer u neen langer kunnen gebruik van hormonale anticonceptie, de donkere vlekken geleidelijk vervagen en uiteindelijk verdwijnen. Als hyperpigmentatie blijft zelfs na het stoppen van hormonale anticonceptie, kunnen recept crèmes worden gebruikt aan het verminderen van de donkere vlekken. U moet bespreken elke medische aandoeningen, met inbegrip van de zwangerschap, met uw arts voordat u een van deze crèmes. Verbetering kan worden gezien in de drie tot zes maanden nadat u bent begonnen met het gebruik van crèmes. Artsen gebruiken ook laserchirurgie, chemische peelings of microdermabrasie verwijderen extra pigment in de huid te verminderen van donkere vlekken.

Overwegingen

Ongeacht wat voor soort behandelingsoptie die u kiest, u moet dragen zonnebrandmiddelen dagelijks om te voorkomen dat een terugkeer van hyperpigmentatie. Kies een breedspectrum zonnebrandcrème met een sun protection factor (SPF) van 30 of hoger. Vermijd het gebruik van harde gezicht cleaners of make-up, hebt u donkere vlekken. Deze producten kunnen de huid irriteren en verergeren uw conditie.


gerelateerde artikelen