Diabetes dieet boodschappenlijst

May 18

Diabetes dieet boodschappenlijst

Koolhydraten geven je lichaam met een belangrijke bron van brandstof. Maar, als u diabetes hebt, je lichaam heeft moeite de glucose die uit de koolhydraat-bevattende voedingsmiddelen die je eet opgehaald hen te metaboliseren. Als u diabetes hebt, moet u om gezonde voedingskeuzes te helpen bij het beheren van uw conditie. Dit betekent meestal dat toezicht op uw porties eten, zeer voedzame items, kiezen en te vermijden of beperken van levensmiddelen met een hoog in suiker is toegevoegd. Praat met uw arts over geïndividualiseerde vetten, natrium en koolhydraat doelstellingen.

Volle granen

Diabetes dieet boodschappenlijst

Volkoren voedingsmiddelen zijn rijk aan vezels en een voedzame deel van een plan van de dieetmaaltijd diabetes. Een verscheidenheid van volkoren voedingsmiddelen toevoegen aan uw wekelijkse boodschappenlijst en maak hen nietjes in uw dieet. De beste volkoren kunt kiezen uit bruine rijst, quinoa, wilde rijst, boekweit, volkoren gerst, havermout, hele roggebrood en voedsel gemaakt met volkoren meel. Deze levensmiddelen in uw dieet in de juiste porties opnemen. Een sneetje volkorenbrood bevat bijvoorbeeld 15 koolhydraten.

Niet-zetmeelhoudende groenten, bonen en Fruit

Diabetes dieet boodschappenlijst

Als een diabetes, ben je aangemoedigd om te eten een verscheidenheid van niet-zetmeelhoudende groenten, fruit en bonen. Vul de helft van je bord met groenten en fruit tijdens de maaltijden. Verse, bevroren en ingeblikte groenten zonder toegevoegd zout toevoegen aan uw boodschappenlijst. One-half-kopje gekookte groenten of 1 kop rauwe groenten wordt beschouwd als een portie, volgens de American Diabetes Association. Toevoegen van niet-zetmeelhoudende groenten zoals asperges, broccoli, bloemkool, aubergine, prei, uien, champignons, squash en lommerrijke Groenen. U kunt alle vrucht ongeacht type eten, maar wees bewust van uw delen. Een klein stukje van hele vruchten of half kopje bevat ongeveer 15 gram koolhydraten.

Vlees, vis, zuivel en oliën

Diabetes dieet boodschappenlijst

Maak een keuze uit verse en diepgevroren vlees, vis en gevogelte. Voorbeelden zijn kippenborst, mager rundergehakt van 93 procent, 80 procent mager grond Turkije, tonijn, zalm, heilbot en varkensvlees varkenshaas. Zuivel voedingsmiddelen toevoegen aan de lijst en kies laag vet opties. Goede items toe te voegen aan de lijst zijn 1 procent melk, vetvrije kwark, verminderd vetgehalte yoghurt, vetvrij roomkaas, magere zure room en kaas gemaakt van melk van 2 procent. Gezonde moer en zaad oliën zoals olijf en walnoot, saffloer, zonnebloem, lijnzaad, toevoegen aan uw boodschappenlijst.

Dranken en zoetwaren

Diabetes dieet boodschappenlijst

Veel dranken zijn hoog in suiker, dus zorgvuldig te tonen op dit gebied. Dranken zoals ongezoete thee en drankjes gemaakt met suiker alternatieven zoals stevia aan uw lijst toevoegen. Als het gaat om snoep, laag-suiker alternatieven voor uw favoriete voedsel toevoegen Bijvoorbeeld, kiezen ijslollys suikervrij, suikervrij jello en suikervrij pudding. Verschillende fabrikanten maken diabetes vriendelijk snoep, maar dit betekent niet dat je kunt een free-for-all. Het is verstandig om te controleren uw porties voedsel te handhaven van een evenwichtige maaltijd plan.


gerelateerde artikelen