Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Anamu?

October 9

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Anamu?

Veel tropische planten hebben een lange geschiedenis van gebruik in de volksgeneeskunde, hoewel moderne medische wetenschap nog heeft volledig te onderzoeken en bevestigen de traditionele vorderingen. Bijvoorbeeld, hebben de bladeren en wortels van anamu potentieel voor de behandeling van allerlei gezondheidsproblemen, waaronder infecties, inflammatoire aandoeningen en zelfs sommige vormen van kanker. Net als bij elke vorm van alternatieve geneeskunde waarin kruiden of relatief ongeteste voedingssupplementen, overleg met uw arts voordat u anamu gebruikt voor de behandeling van een gezondheidstoestand.

Traditioneel gebruik

Anamu--Petiveria alliacea--is een kleine kruidachtige struik gevonden voornamelijk in het Amazone-regenwoud, Midden-Amerika, het Caribisch gebied en Afrika. Het heet ook Guinee-henweed, mucura, tipi, guine en knoflook onkruid. Indianen hebben anamu gebruikt, in rituele ceremonies en voor helende doeleinden. Bijvoorbeeld, zijn de bladeren gekauwd om te voorkomen tandbederf. Geraspte wortels zijn gedrenkt in alcohol en de afkooksel gebruikt voor de behandeling van reuma, beet, geslachtsziekte en darmparasieten. Zuid- en Midden-Amerikanen gebruiken vaak anamu als een natuurlijke remedie ter ondersteuning van het immuunsysteem voor weerstand tegen verkoudheid, flus en andere infecties van de luchtwegen.

Verdediging tegen micro-organismen

Anamu bevat een verscheidenheid aan zwavel-bevattende chemische stoffen die grotendeels verantwoordelijk voor de knoflook- of onionlike geur zijn. Moderne wetenschap is begonnen met het bestuderen van sommige van deze verbindingen en ingericht wat bewijsmateriaal ter ondersteuning van traditionele claims voor anamu voor de behandeling van infecties. De biologisch actieve verbindingen zijn aanwezig bij veel hogere concentraties in de wortels dan in de bladeren. Extracten, bereid uit verse gemacereerde wortels bleken voor de remming van de groei van een verscheidenheid van bacteri├źn en schimmels, met inbegrip van die veroorzaken voedsel overgedragen ziekten, ademhalingswanorde en genitale infecties, volgens een studie gepubliceerd in een uitgave van maart 2006 van de "Journal of etnofarmacologie."

Ontsteking en pijn

De effecten van de orale toediening met een gevriesdroogde extract van de wortels van de anamu werd onderzocht bij ratten met pleuritis--een pijnlijke besmettelijke ontsteking van membranen in de holten van de longen voering. In deze preklinische studie gepubliceerd in de editie van April 2002 van "Phytomedicine", anamu behandeling verminderde het aantal witte bloedcellen reizen naar de sites van ontsteking en had een pijn-doden effect. De anti-inflammatoire en pijn-reducerende effecten van een thee van de anamu genaamd tipi werd onderzocht in een kleine klinische studie gepubliceerd in 1991 in "Memorias doen Instituto Oswaldo Cruz." Het onderzoek betrokken personen met knie- en heup artritis. Studiedeelnemers verminderde pijn van beweging en pijn 's nachts gemeld, maar mensen ook het drinken van de thee van een placebo gemeld vergelijkbaar gunstige effecten.

Mogelijke kankerbehandeling

Wanneer gebruikt bij relatief hoge doses, alcohol en water extracten van anamu gebleken effectiviteit bij de behandeling van mensen met leukemie en borstkanker kanker in Zuid-Amerikaanse landen. Hoewel verder onderzoek bij dieren en in de kliniek nodig is, een alcohol extract van anamu bladeren en stengels geïncubeerd met menselijke leukemie en kanker huidcellen bleek te remmen hun groei, volgens een studie gepubliceerd in een November 2008 editie van "BMC complementaire en alternatieve geneeskunde." Een samengestelde genoemd dibenzyl trisulfide wordt momenteel onderzocht als een van de chemische stoffen in anamu die kankercellen van het vermenigvuldigen van stopt aanwezig.


gerelateerde artikelen