Mijn keel doet pijn wanneer ik Run

May 23

Mijn keel doet pijn wanneer ik Run

Hardlopen is een goede vorm van cardiovasculaire oefening, want het maakt je sneller en dieper ademen. Echter, afhankelijk van uw status van gezondheid, ademhalingstechnieken en andere omgevingsfactoren, dergelijke snelle, diepe ademhaling kan leiden tot een zere keel. Als je inademt en adem meer lucht tijdens een run, moet deze lucht je keel doorgeven in de weg van en naar uw longen. De keel kan geïrriteerd en pijnlijk worden.

Mondademhaling

Als je met uw mond inademt open tijdens het uitvoeren, dit zou kunnen bijdragen tot uw het krijgen van een zere keel. MedlinePlus website geeft aan dat ademhalen via de mond kan zowel droog en irriteren van je keel, wat leidt tot een gevoel van pijn. Als je kunt, bij het uitvoeren van dat het is het beste om te ademen door je neus--uw nasale doorgang zowel verwarmt, en filters van de lucht, zodat er minder van een irriterend effect op uw keel voering.

Temperatuur van de lucht

Als u buiten in de koude winter werkt, kan zeer koude lucht inademen geven u een zere keel na verloop van tijd. De Universiteit van Maryland Medical Center geeft aan dat koude lucht blootstelling leiden een zere keel tot kan, met inbegrip van de voorwaarde faryngitis. Faryngitis is een veelvoorkomende oorzaak van een zere keel, die zich voordoen wanneer de achterkant van de keel ontstoken en pijnlijk wordt. U kunt voorkomen dat een zere keel van koude luchttemperatuur door uw neus en mond met een sjaal wanneer u uitvoert.

Vochtigheid

Uitgevoerd in een droge klimaat--of de lucht is warm of koud--kan bijdragen tot de ontwikkeling van een zere keel tijdens hardlopen. Zeer droge lucht kan uitdrogen van de bekleding van je keel als je zwaar tijdens een run ademen. Milieu allergenen, zoals pollen, kunnen ook bijdragen tot een drogen en irriterend effect op je keel. Als u op een loopband binnenshuis uitvoert, kunt u een luchtbevochtiger te verhogen van de luchtvochtigheid waar u uit te werken.

Oplossing

Preventieve maatregelen voor een zere keel tijdens het hardlopen omvatten ademhaling via de neus en het vermijden van vervuilde, droge, warme of koude omgevingen uitgevoerd en houden van jezelf goed gehydrateerd vóór, tijdens en na een run. Als u een zere keel ontwikkelt, omvatten enkele remedies en oplossingen het drinken van veel van warme vloeistoffen zoals thee met honing en citroen. Gorgelen met zout water--1/2 kan theelepel zout in een kopje warm water--ook verlichten pijn in keel, volgens MedlinePlus.


gerelateerde artikelen