Wat zijn de behandelingen voor Facet gezamenlijke ziekte?

November 1

Er zijn tal van behandelingen voor facet gezamenlijke ziekte of syndroom. Volgens de Cleveland Clinic--verwijst een van de top-vier ziekenhuizen in de VS--facet gezamenlijke syndroom naar pijn in de spinale facetgewrichten--gepaarde gewrichten gelegen aan de achterzijde van een wervel waarmee spinale beweging. Voorkomende symptomen geassocieerd met facet gezamenlijke syndroom zijn rug of nekpijn en tederheid, hoofdpijn en stijfheid met bepaalde bewegingen. Facet gezamenlijke syndroom kan worden veroorzaakt door irritatie van de zenuwen die de facetgewrichten, onder andere oorzaken leveren.

Chiropractie Care

Chiropractie zorg kunnen een effectieve behandeling voor facet gezamenlijke ziekte of syndroom. Volgens Dr. Michael Carnes, een arts van de chiropractor en de auteur van "Quick Reference conservatieve zorg voorwaarden Manual," facet gezamenlijke syndroom impliceert irritatie of beschadiging van de facet of zygapophyseal gewrichten van de wervelkolom, en wordt gezien als de oorzaak van 15 tot 40 procent van alle gevallen van lage rugpijn. Carnes stelt dat chiropractie zorg voor facet gezamenlijke syndroom de volgende behandelingen omvatten kan: hydrotherapie, activiteit wijziging, werden manipulatie of spinale aanpassing, zacht weefsel massage, trigger point therapie, tractie, elektrotherapie modaliteiten zoals transkutane zenuwstimulatie of trans-Europese netwerken, interferential huidige of IFC en echografie, passieve en actieve bereik van beweging oefeningen, bromelaïne of andere protease-enzymen te helpen verminderen ontsteking of NSAID's voor pijnbestrijding. De gunstige effecten van chiropractie care for facet gezamenlijke syndroom kunnen meestal worden gezien binnen de eerste paar bezoeken aan de chiropractor.

Fysiotherapie

Fysiotherapie kan een effectieve behandeling voor facet gezamenlijke ziekte of syndroom. De wervelkolom gezondheid website verklaart dat de succesvolle langetermijnbeheer van facet gezamenlijke syndroom impliceert goede oefeningen voorgeschreven door een fysiotherapeut die kunnen aantonen van de juiste oefening techniek en kleine aanpassingen aan iemands formulier maken. Posturale training is ook belangrijk voor de lange termijn oplossing van facet gezamenlijke syndroom-gerelateerde pijn of ongemak. Volgens de wervelkolom gezondheid website betreft goede houding het behoud van een gezonde en normale spinale kromming bij het uitvoeren van activiteiten of als permanent en ondersteuning van de lage rug wanneer het transitioning van de ene positie naar de andere, zoals het verplaatsen van liggend naar een vergadering of een staande positie. De wervelkolom gezondheid website kan merkt ook op dat de houding van een neutrale bekken--een houding waarin het bekken wordt gehouden in een neutrale positie, gekanteld niet te ver naar voren of naar achteren--een nuttige houding voor facet syndroom-gerelateerde pijn in de gewrichten of ongemak wanneer staan of zitten.

Prolotherapy

Prolotherapy kunnen een effectieve behandeling voor facet gezamenlijke ziekte of syndroom. Volgens Dr. Ross Hauser op de Prolo nieuws-website, zal een persoon met facet gezamenlijke syndroom meestal hebben gelokaliseerde pijn over het betrokken facet wanneer zij aan dezelfde kant buigen, en steroïde injecties aan het getroffen gebied dat de conventionele benadering van biomedische facet gezamenlijke syndroom impliceert. Hauser merkt dat steroïde injecties veroorzaken slechts tijdelijke pijn vermindering, en dat op lange termijn studies steroïden met weefsel verzwakking hebt gekoppeld. Hij suggereert dat prolotherapy--de injectie van een niet-farmacologische irriterende oplossing of proliferant is in de structuren van de facet--is een meer effectieve optie voor een persoon met facet gezamenlijke syndroom. Prolotherapy.org stelt dat de ingespoten oplossing leidt tot gelokaliseerde ontsteking in het betrokken gebied, die een wond genezing trapsgewijs triggers. Hauser toegevoegd dat prolotherapy op de facetgewrichten, omringende ligamenten en andere nabijgelegen structuren oorzaken, de getroffen gebieden te versterken, die op zijn beurt de druk op de facetten vermindert.


gerelateerde artikelen