Wat zijn de voordelen voor de gezondheid van het eten van spruiten?

September 16

Wat zijn de voordelen voor de gezondheid van het eten van spruiten?

Spruiten vallen in de categorie crucifere groenten, waartoe ook broccoli en kool. Deze groep van groenten biedt een unieke samenstelling van antioxidanten dat goede gezondheid bevordert. Spruitjes zijn bovendien laag in calorieën, terwijl het aanbieden van eiwitten, vitaminen en mineralen ter ondersteuning van een gezond lichaam.

Calorieën, vet en eiwit

In 1/2 kopje gekookt, ongezouten spruiten krijg je slechts 28 calorieën en slechts sporen van vet. Spruitjes eten als een side-dish, in plaats van een hogere calorie voedsel, kunt u bij het beheren van uw gewicht. Spruiten bieden 2 g eiwit per 1/2 kopje. Hoewel de spruiten enkele van de aminozuren die nodig zijn ontbreken om er een compleet eiwit zoals vlees of zuivel, kunt u granen, zoals bruine rijst of volkoren pasta, opnemen in uw dieet te verkrijgen van alle aminozuren die u nodig hebt.

Vezel

Spruiten zijn een bron van spijsverterings-regulering vezel. Van de 6 gram koolhydraten in ½ kopje gekookte spruiten vandaan 2 g vezels. Het Institute of Medicine raadt vrouwen ten minste 25 g vezels dagelijks consumeren en mannen 38 g dagelijks ter bescherming van de gezondheid van uw dikke darm, voorkomen van obstipatie en bijdragen aan de lagere cholesterol.

Vitaminen en mineralen

Spruiten voorzien u 20 essentiële vitamines en mineralen. Een portie ½ kopje biedt 48.4 mg vitamine C, een antioxidant en 604 IU vitamine a, die gezonde gezichtsvermogen steunt. Spruiten bieden meer dan een dagje waarde van vitamine K voor mannen, en 91 procent van de dagelijkse waarde voor vrouwen. Vitamine K inherent is aan het vermogen van het bloed stollen en kan helpen bij het versterken van uw botten. De 46.8 microgram van folaat in ½ kopje spruiten versterken de gezondheid van de rode bloedcellen en is belangrijk voor zwangere vrouwen omdat het helpt te voorkomen dat specifieke neuraalbuis afwijkingen. Met 247 mg kalium per portie zijn spruiten een rijke bron van dit mineraal, die kan helpen reguleren uw bloeddruk en vochtbalans. Spruiten zijn ook een bron van vitamine E, de meeste van het B-complex van vitamines, ijzer, magnesium, fosfor, zink, koper, calcium, mangaan en selenium.

Kanker bescherming

Spruiten, samen met andere kruisbloemige groenten, bevatten stoffen bekend als isothiocyanaten. Isothiocyanaten kan helpen voorkomen kanker door het bevorderen van de eliminatie van potentiële carcinogenen uit het lichaam. Uw risico van hartaanval kan ook verminderen door isothiocyanaten.


gerelateerde artikelen