Kan nemen van visolie verlichten artritis pijn?

March 16

Kan nemen van visolie verlichten artritis pijn?

Artritis is een aandoening met verschillende vormen, met inbegrip van artrose, veroorzaakt door het dragen van de gewrichten van jaren van gebruik of van herhaalde verwonding, en reumatoïde artritis, een auto-immune inflammatoire aandoening. Bij artritis, is kraakbeen uiteindelijk versleten, waardoor de botten in gewrichten aan elkaar raken en veroorzaken pijn wanneer u het gewricht beweegt. Visolie is rijk aan omega-3 vetzuren, natuurlijke verbindingen die kunnen helpen verlichten enkele van de symptomen van artritis. Raadpleeg uw arts om te bespreken of vis olie is een goede strategie voor u.

Symptomen en risicofactoren

Hebt u van artritis, treedt u zwelling en roodheid van één of meer gewrichten. Het gewricht kan stijf geworden en niet langer volledig of verplaatsen soepel, uw bereik van de beweging te beperken. U wellicht ook pijn in het punt, veroorzaakt door ontsteking en trauma aan de zachte weefsels in het gewricht. Sommige risicofactoren voor artritis omvatten een familiegeschiedenis van de stoornis, worden oudere, ervaren vorige schade aan een gezamenlijke en overgewicht. Het consumeren van visolie kan helpen verminderen uw pijn en vertragen de progressie van de symptomen, verklaart artritis vandaag.

Visolie

Bepaalde vette vis, zoals zalm, tonijn, heilbot, makreel en haring, bevatten olie rijk aan verbindingen genoemd omega-3 vetzuren. U moet verkrijgen deze vetten uit uw dieet, als je lichaam niet maken. Omega-3 vetzuren zijn belangrijk tijdens de kindertijd ontwikkeling en voor de hersenfunctie bij mensen van alle leeftijden. Ze zijn anti-inflammatoire eigenschappen en kunnen helpen verminderen de ontsteking die zwelling en pijn bij artritis veroorzaakt.

Acties

Omega-3 vetzuren onderdrukken de lichaamseigen productie van chemische stoffen genaamd cytokines die bemiddelen van het begin van de ontsteking. In een studie gepubliceerd in het tijdschrift "Nutrition" in februari 2005, patiënten met reumatoïde artritis die nam vis olie ervaren aanzienlijke verlichting van de pijn in vergelijking met anderen die een placebo nam. Een andere studie, gepubliceerd in het "American Journal of Clinical Nutrition" in januari 2000, gesloten dat artritispatiënten die vis olie supplementen nam waren in staat om hun inname van anti-inflammatoire geneesmiddelen zonder een toename van de symptomen te verminderen. Dit zijn veelbelovende studies, hoewel grotere klinische proeven van visolie met artritis nog nodig zijn.

Aanbevelingen en voorzorgsmaatregelen

Visolie is beschikbaar via de meeste natuurlijke voedingopslag bijvoederen capsules, gestandaardiseerd voor de inhoud van omega-3 vetzuur. Een aanbevolen maximale dagelijkse hoeveelheid het vetzuur is 3 gram, staat de Universiteit van Maryland Medical Center. Vis olie supplementen worden algemeen beschouwd als veilig en zonder belangrijke neveneffecten hebben, hoewel ze sommige gas opgeblazen gevoel en diarree kunnen veroorzaken. Visolie kan ook interactie met sommige voorschriftmedicijnen, vooral bloed verdunners of diabetes medicijnen, dus het gebruik ervan met uw arts voordat u visolie toevoegt aan uw reguliere regime te bespreken.


gerelateerde artikelen