Symptomen van een allergische reactie op citroenolie

February 12

Mensen met onverklaarbare allergiesymptomen vindt allergie voor citrusvruchten producten, zoals citroenolie, zeer moeilijk te identificeren. Bakkers en fabrikanten gebruiken citroenschil en olie als ingrediënten in items van de gebakken goederen naar frisdranken, meubilair poetsmiddelen en huidverzorgingsproducten. Gevoelige personen kunnen allergische reacties van het aanraken of inname van citroen extract, smaakstof en olie. Het SAP en het vlees van andere citrusvruchten kunnen allergische reacties ook gevraagd. Allergie patiënten kunnen een of meer groepen van symptomen ervaren binnen twee uur na het contact.

Allergische contactdermatitis

Mensen met een citroen olie allergie kunnen ontwikkelen irritatie van de huid door direct contact met citroen etherische olie en sommige huid zorg lotions, badproducten, huishoudelijke schoonmaakmiddelen en insecticiden. Dit ingrediënt kan verschijnen alleen als de "geur" op cosmetische labelen. Volgens ««««de MayoClinic.com, zal dermatitis of huidontsteking, alleen het gebied waar de allergene olie de huid raakt beïnvloeden. Dermatitis allergische symptomen opnemen roodheid, droogheid, jeuk en zwelling van de huid in patches. De uitslag aanleiding kan geven tot pijnlijke, droge netelroos of vloeistof gevulde blaren die afvoer. Terwijl deze symptomen vervagen zal als de blootstelling aan het allergeen eindigt, zal opnieuw allergische reacties optreden wanneer de patiënten citroen allergenen via de huid absorberen. Beschadigde huid van gepofte blaren of krassen kan geïnfecteerd raken.

Voedsel allergiesymptomen

Allergische reacties in reactie op de inname van citroen allergenen veroorzaken een breder scala van gezondheidsproblemen. Een populaire voedsel smaakstof, citroenolie kan ook "verbergen" in voedingsmiddelen en dranken zoals snoepjes, ijsthee mix en pound cake. Minuten na het eten van citroen-op smaak gebrachte levensmiddelen, patiënten wellicht jeuk in de ogen, de neus, de lippen of de mond, de Universiteit van Maryland Medical Center verslagen.

De mond en keel kunnen opzwellen, waardoor ademhalingsproblemen. Ontsteking raakt het spijsverteringskanaal, evenals creëren van misselijkheid en pijn in de maag en darmen. Kramp, kunnen braken en diarree optreden bij het tempo van de spijsvertering, meestal een uur of meer na het slikken van de allergenen.

Anafylactische symptomen

Een zeldzame maar gevaarlijker set allergiesymptomen kan plotseling ontstaan met elk interval na inname van citroenolie. Volgens MedlinePlus, moeten anafylaxie verbindingen een allergische reactie met ernstige respiratoire en cardiovasculaire effecten en patiënten overwegen deze levensbedreigende bellen voor dringende medische zorg op de eerste waarschuwing van anafylaxie als ze snel arbeidsongeschikt geworden kunnen.

Aanvankelijk, anafylaxie verhoogt de ademhaling problemen en de pols wordt onregelmatig. Symptomen van duizeligheid, zwakte, verwarring en moeilijkheden spreken kunnen intensifiëren, voorafgaand aan een verlies van bewustzijn, respiratoire en hartstilstand, coma en de dood.


gerelateerde artikelen