Hoe vaak kan ik lever veilig eten?

November 5

Hoe vaak kan ik lever veilig eten?

Lever is een goede bron van eiwit, evenals ijzer en andere voedingsstoffen. Lever heeft echter ook hoge concentraties van elementen die niet goed voor u, zoals cholesterol. Mensen met ernstige tekortkomingen van vitamine A, ijzer, koper of vitamine B12 kunnen profiteren van het eten van lever, maar dit is een besluit van de beste links naar een voedingsdeskundige of Arts.

Eten van grenzen

De meeste mensen moet eten lever niet meer dan eenmaal per week, volgens het wetenschappelijke adviescomité voor voeding. Mensen met ernstige vitamine A of ijzer tekortkomingen zou kunnen de OK krijgen van hun artsen om te eten van grotere hoeveelheden.

Vitamine A

Een portie 3-oz kalfslever heeft 285 procent van je dagelijkse behoefte van vitamine A. vitamine A kan worden giftig als geconsumeerd in grote hoeveelheden, omdat het zich in het lichaam ophoopt. Toxiciteit is meer waarschijnlijk in de kinderen en degenen die regelmatig alcohol drinken en kan leiden tot slaperigheid, misselijkheid en koorts. Ernstige gevallen kunnen leiden tot botbreuken en ernstige bloedarmoede.

Mensen die al vitaminesupplementen moeten praten met hun artsen voor het eten van lever om ervoor te zorgen dat ze je niet meer dan de veilige aanbeveling voor vitamine A.

Zwangere vrouwen en die proberen om zwanger te worden zou moeten vermijden lever volledig, tenzij hun artsen de OK geven. Volgens het National Center for Biotechnology Information, vitamine A kan de abnormale foetale ontwikkeling, evenals falen om te gedijen en nierschade veroorzaken.

Vet

Lever is zeer hoog cholesterolgehalte. De aanbevolen maximale hoeveelheid voor volwassenen is 300 mg per dag. Een portie 3-oz rundvlees lever heeft 330 mg, die net over de grens. Lever van het lam is hoger, 426 mg per dosering, terwijl kippenlever 536 mg heeft. Als u al hoog cholesterolgehalte, moet u wellicht om het volledig te vermijden.

Nutriënten

Omdat de lever het orgaan verantwoordelijk voor het filteren van chemische stoffen uit het lichaam is, is het ook waar de hormonen en chemische stoffen in de dieren uiteindelijk geïnjecteerd. Als u eten lever op een regelmatige basis wilt, kopen biologische. Biologisch vlees afkomstig is van dieren die met hormonen en antibiotica nog niet ingespoten. U kunt ook kiezen om vitamine A uit andere bronnen in plaats van de lever. Probeer verrijkte melk en kaas voor vitamine A. Ook kunt u bèta-caroteen--die vervolgens zet het lichaam om in vitamine A--uit plantaardige bronnen, waaronder wortelen, spinazie, boerenkool, abrikozen en mango.


gerelateerde artikelen