Hoe maak je jus uit bouillonblokjes

August 21

Hoe maak je jus uit bouillonblokjes

Bouillon jus werkt heel goed voor de liefhebbers van jus zoals komiek Erma Bombeck die zei dat ze kwam "uit een familie waar jus wordt beschouwd als een drank." Als u zorg bij het maken van de saus, werkt het ook goed voor iedereen. Bouillonblokjes, rundvlees, kip of vegetarische rassen, verschillen in de hoeveelheid zout die ze bevatten, waardoor het belangrijk is om te proeven van de jus als je koken zodat je uiteindelijk niet teveel zout toe te voegen. Experimenteren met verschillende merken te vinden bouillonblokjes met smaken die smaak goed voor u.

Stap 1

Hoe maak je jus uit bouillonblokjes

Plaats van water en bouillon blokjes in een pot en breng aan de kook te ontbinden van de kubussen. De meeste merken van bouillonblokjes Bel voor 1 blokje voor elk 1 kopje water. 2 kopjes jus, 2 blokjes en gebruiken 2 kopjes water.

Stap 2

Hoe maak je jus uit bouillonblokjes

Meng meel en boter samen in een aparte pot te maken een roux voor het basisjaar de jus, met behulp van 2 eetlepels bloem voor elke 2 eetlepels boter. Kook de roux op matig vuur gedurende ongeveer 3 minuten. Deze hoeveelheid roux zal verdikken 2 kopjes water van de bouillon en 2 kopjes jus maken.

Stap 3

Hoe maak je jus uit bouillonblokjes

Giet ongeveer de helft van de bouillon water langzaam in de roux, roeren of voortdurend te zwaaien. Blijf roeren snel totdat het mengsel een gladde pasta vormt.

Stap 4

Hoe maak je jus uit bouillonblokjes

Verwijder de pan uit de brander als brokken te vormen in de roux beginnen, en roeren voor een paar minuten blijven totdat de brokken terug in het mengsel mengen en verdwijnen.

Stap 5

Hoe maak je jus uit bouillonblokjes

Voeg de rest van de bouillon water roeren of voortdurend te zwaaien. Blijven roeren of totdat de saus dikker te zwaaien.

Stap 6

Hoe maak je jus uit bouillonblokjes

Proef de jus en zout toevoegen als u, een kleine hoeveelheid peper en eventuele andere extra ingrediƫnten wilt. Goede keuzes voor kip of kalkoen jus omvatten gebakken paddestoelen gekarameliseerde sjalotten, worst, ham, salie en tijm. Toevoegen voor rosbief, champignons, knoflook, een paar eetlepels rode wijn of kruiden zoals tijm, rozemarijn en oregano.

Waarschuwingen

 • Pas nadat de saus dikker te proeven omdat op dat moment de zout smaken meer geconcentreerd zal worden.
 • Als klontjes in de jus niet verdwijnen, stam het mengsel door een zeef. Als dat niet werkt, gooi het mengsel uit en probeer het opnieuw maken.

Tips

 • Als uw jus dikker nooit, zelfs nadat u het hebt gekookt voor een paar minuten, maken een bloem drijfmest met 1 eetlepel bloem, vermengd met 1 eetlepel van de hete vloeistof in een aparte kom. Roer de drijfmest terug in de saus onder voortdurend roeren. U kunt hiervoor twee of drie keer indien nodig.
 • Als de saus te dik lijkt, los 1/2 van een bouillon kubus en 1/2 kopje water en voeg deze toe aan de saus.
 • Warm je jus serveren kom of werper door vullen met warm water voor een paar minuten voordat je klaar om te vullen met de jus.

Wat die u nodig hebt

 • 2 potten
 • Grote lepel of garde
 • Boter
 • Bloem
 • Zout en peper
 • Extra ingrediĆ«nten, optioneel

gerelateerde artikelen