Dieet bij het nemen van prednison

June 23

Dieet bij het nemen van prednison

Prednison is een steroïde medicatie vaak voorgeschreven ter vermindering van ontsteking in het lichaam. Terwijl prednison nuttig bij de behandeling van uw klachten zijn kan, ook kan er een ongewenste bijwerking: vochtretentie die tot gewichtstoename leidt. Als u zijn begonnen met prednison te nemen, kan uw arts adviseren het eten van bepaalde voedingsmiddelen om te helpen verminderen van waterretentie en ongemak die als gevolg hiervan kan optreden.

Kalium-bevattende voedingsmiddelen

Uw lichaam de neiging om te verliezen meer kalium dan gewoonlijk wanneer u prednison te nemen. Dit kan schadelijk zijn omdat u kalium moet te handhaven van een gezond hart en zenuwstelsel functie. Ook kalium-rijk voedsel zijn vaak laag in natrium, die kan helpen verminderen prednison-gerelateerde opgeblazen gevoel. Groenten en fruit zijn vaak hoog gehalte aan kalium, met inbegrip van bananen, meloen, broccoli, wortelen en acorn squash.

Natrium inname te verminderen

Prednison het effect van uw lichaam aan het vasthouden van natrium veroorzaakt brengt water mee, waardoor je het onaangenaam opgezwollen gevoel. Bij het nemen van prednison, Vermijd voedingsmiddelen die de neiging om grote hoeveelheden toegevoegde natrium. Het gaat hierbij om bevroren, conserven en snel voedsel zoals Franse frietjes en pizza. U moet ook vermijden zouten van uw voedsel, wat geen onnodige natrium in uw dieet integreren kunt. Leeggemaakt natrium momenteel in je lichaam, verhogen van uw water inname, die uw nieren stimuleren zal om los van de extra natrium in uw dieet.

Zuivelproducten

Prednison te nemen kan je lichaam om calcium uit je botten, volgens NetWellness. Omdat dit kun je lopen een groter gevaar voor verwondingen zoals botbreuken, extra porties magere zuivelproducten te nemen in uw dagelijkse voeding. Het gaat hierbij om voedsel zoals melk, yoghurt en kaas. Als een toegevoegde bonus hebben zuivelproducten eiwit, dat kunt u voelen voller, langer en u helpen voorkomen dat overeten. Als je lactose-intolerant bent, kan je consumeren calcium-verrijkte granen en jus d'orange. Spinazie bevat natuurlijk ook calcium.

Het eten van meerdere kleine maaltijden

U ziet u verhoogde of meer frequent honger hunkeren naar ervaren bij het nemen van prednison. Als dit het geval is, desgewenst kunt u om te eten van meerdere kleine maaltijden gedurende de dag. Dit kan helpen om je bloedsuikerspiegel constant, verlaging van het beschermingsniveau van voedsel het hunkeren naar. Vezels en eiwitten, die kan worden vullen, in elke maaltijd te verminderen de kans dat je zal het gevoel honger later opnemen.

Grapefruit

Pompelmoes en grapefruitsap kunnen schadelijk zijn voor u terwijl u prednison neemt. Als u regelmatig grapefruit consumeren, informeren uw arts die kan inname aanbevelingen of beperkingen die zijn gebaseerd op uw unieke gezondheidstoestand en het bedrag dat je normaal gesproken consumeren.


gerelateerde artikelen