Wat voedingsstoffen kunnen helpen lagere Cortisol niveaus?

November 23

Wat voedingsstoffen kunnen helpen lagere Cortisol niveaus?

Cortisol, een hormoon dat uw bijnier klieren produceren, helpt u bij het beheer van stress door het bevorderen van het gebruik van glucose, eiwit en vet. Cortisol ook biedt anti-inflammatoire effecten en vermindert allergische reacties. Teveel cortisol productie kan optreden als gevolg van lange periodes van ziekte, langdurig gebrek aan slaap of mentale of emotionele stress. Teveel cortisol na verloop van tijd kan leiden tot storingen in de normale balans van deze functies en maak je gevoelig voor bepaalde veterinairrechtelijke voorschriften die bepaalde nutriƫnten kunnen helpen uw cortisol niveaus in toom te houden. Raadpleeg uw arts voordat u voedingsstoffen voor een medische aandoening.

Fosfatidylserine

Levensmiddelen met een hoog in de voedende fosfatidylserine--een fosfolipide molecule die bestaat uit deel van uw celmembranen--kunnen lagere cortisol niveaus, volgens Dave Tuttle, auteur van het boek "User's Guide to sport voedingsstoffen." Fosfatidyl serine is gebleken dat postexercise cortisol niveaus dalen met maar liefst 20 procent, met daalde spierpijn. Echter fosfatidyl serine cortisol niveaus verlaagd niet houden en u kunt uw cortisol terug te keren naar normale binnen 23 uur verwachten. Orgaanvlees, witte bonen en soja zijn goede voedingsbronnen van deze voedingsstof.

Vitamine C

Wat voedingsstoffen kunnen helpen lagere Cortisol niveaus?

Belasting op hoge-vitamine C groenten en fruit te verlagen uw niveaus van cortisol, zegt geregistreerde diƫtist Elizabeth Somer, M.A., R.D., auteur van "de Food & amp; Stemming kookboek: recepten voor eten goed en uw beste voelen. " Lage vitamine C niveau kunnen leiden tot toename van cortisol en het effect van een verhoogde stress. Veel gezonde voedingsmiddelen zijn rijk aan vitamine C, met inbegrip van broccoli, citrusvruchten, aardbeien en zoete paprika. Een studie in de uitgave van januari 2002 van "Psychopharmacology" meldt dat toen deelnemers time-release vitamine C--1000 milligram op drie momenten per dag gedurende 14 dagen kregen--hadden zij een daling van de bloeddruk, afname van cortisol niveaus en een algemene gebruiksgemak angst symptomen. De veilige bovengrens voor volwassenen wordt vermeld als 2.000 milligram per dag, volgens de nationale instituten van gezondheid Office van Dietary Supplements. Spreken met uw arts alvorens aan te vullen met extra vitamine C.

Laag-glycemische Index voedingsmiddelen

Wat voedingsstoffen kunnen helpen lagere Cortisol niveaus?

Kies laag-glycemische index voedingsmiddelen--voedingsmiddelen die langzaam worden verteerd en oorzaak kleinere ontspringt in bloedsuiker--te verminderen uw niveaus van cortisol, adviseert Ali Noor, M.D., auteur van het boek "Desi voeding en Gezondheidstips: Zuid-Aziatische gezond koken." De glycemische index van een maaltijd kan invloed hebben op uw cortisol niveaus voor vijf uur. Een suikerhoudende ontbijt kan schoppen uw cortisol niveaus omhoog en houd die hen gedurende de dag verheven. In plaats daarvan eet veel mager vlees, gevogelte, vis en groenten. Begin uw dag met deze voedingsmiddelen en meer lage glycemische voedingsmiddelen elke drie uur eten om te houden van uw cortisol niveau op een zelfs Kiel.

Geraffineerde koolhydraten

Wat voedingsstoffen kunnen helpen lagere Cortisol niveaus?

Opslaan van uw consumptie van hoog-glycemische voedingsmiddelen, zoals fruit en geraffineerde koolhydraten, voor onmiddellijk na uitoefening te vullen van energie en vermindering van cortisol, John Ivy, Ph.D., zegt in zijn boek "Nutrient Timing: de toekomst van sportvoeding." De verhoogde insuline beleeft u in die tijd helpen zal verminderen van cortisol niveaus en het bevorderen van de anabole proces, waarbij de opbouw van spieren en andere weefsels mager.


gerelateerde artikelen