Wat Is de concentratie van Glucose in Sprite?

November 11

Voor het eerst geïntroduceerd aan de Verenigde Staten in 1961, frisdrank Coca-Cola Sprite gebruikt high-fructose corn siroop als een zoetstof. Dus als u wilt berekenen van de concentratie van glucose van deze drank, kunt gewoon u niet de hoeveelheid suiker die zijn genoteerd op de Sprite voedingswaarde feiten-etiket. Eerst, moet u om te berekenen hoeveel van deze suiker eigenlijk glucose.

High-Fructose Corn siroop

Ook bekend als is maïs, suiker, high-fructose corn siroop of HFK's, wijd gebruikt als zoetstof voor verwerkte voedingsmiddelen en dranken. HFK's is stabieler dan de natuurlijke suiker sacharose. Bovendien behoudt HFK's smaak voor langere perioden, de houdbaarheid van producten aanzienlijk uit te breiden.

Fructose-Glucose-verhouding

Volgens de Coca-Cola Co. bevat Sprite HFK's 55. Het nummer "55" geeft het percentage fructose; de resterende 45 procent is glucose.

Gram Glucose Per portie

Een 12 oz. blikje Sprite bevat 38 g suiker. Het procentuele gehalte aan glucose in deze suiker is 45 procent. Hieruit kunt u de hoeveelheid glucose per blikje Sprite als 17.1 g berekenen.

Concentratie van glucose

Concentratie is gelijk aan massa verdeeld door volume. In dit geval bevat een één blikje 17.1 g glucose in 12 oz. van Sprite. Door te delen 17.1 door 12, u kunt het berekenen van de concentratie van glucose in Sprite als 1.4 g per ounce.

Verdere informatie

Alle voeding feiten, evenals informatie over de onderdelen van de Sprite, kan worden gevonden op de website van de Coca-Cola Co..


gerelateerde artikelen