Pijn in de gewrichten & koorts bij kinderen

November 5

Pijn in de gewrichten & koorts bij kinderen

Koorts en pijn in de gewrichten zelf zijn voorkomende symptomen bij kinderen, maar samen kunnen tekenen van ongewoon maar potentieel ernstige omstandigheden. Als uw kind koorts en pijn in de gewrichten heeft, is het belangrijk op te merken wanneer de symptomen begon, als er een recente ziekte of trauma's was en of de gewrichtspijn gepaard gaat met roodheid of zwelling.

Betekenis

Bepaalde kenmerken onderscheiden goedaardige voorwaarden in verband met gewrichtspijn en koorts die ernstig zijn. Bijvoorbeeld, zijn zwelling, spierzwakte, stijfheid van het gewricht en tederheid alle aanwijzingen van een potentieel ernstige aandoening. Goedaardige voorwaarden veroorzaken geen meestal tederheid of zwakte. Als er stijfheid van het gewricht, wordt het meestal opgelost met over-the-counter geneesmiddelen en rest.

Oorzaken

De meest voorkomende oorzaken van pijn in de gewrichten en koorts bij kinderen zijn medische aandoeningen zoals een septische gezamenlijke--een bacteriële infectie van de gezamenlijke vloeistof. Andere voorwaarden omvatten Lyme artritis--een complicatie van de ziekte van Lyme bij kinderen, reumatische koorts--een inflammatoire aandoening die een keelontsteking infectie en osteomyelitis volgen kan--een bacteriële infectie van de beenderen rond het gewricht.

Onderzoek

Bij de beoordeling van uw kind met koorts en pijn in de gewrichten, zal uw arts bepalen welke gezamenlijke is betrokken. Kinderen vertonen zal vaak verwezen pijn, wat betekent dat ontstekingen in een gewricht in een andere lidstaat kan worden gevoeld. Kinderen kunnen bijvoorbeeld hip ontsteking in de knie van dezelfde zijde voelen. Ook is het belangrijk om te bepalen als slechts één gewricht wordt aangetast of als de voorwaarde meerdere gewrichten omvat. Dit kan de mogelijke medische voorwaarden in verband met de symptomen beperken.

Evaluatie

De evaluatie van uw kind met pijn in de gewrichten en koorts gaat x-stralen en bloed werk. X-stralen helpen bepalen of er een breuk of andere trauma. Gemeenschappelijke bloedonderzoek bij de evaluatie van een kind met pijn in de gewrichten en koorts omvatten verkrijgen van een complete bloed tellen om te zien als de witte bloedcellen--cellen dat bestrijding van infecties--zijn verheven, bloed culturen om te detecteren van de aanwezigheid van bacteriën in het bloed dat het gewricht kan worden besmet. Antigeen niveaus, die kunnen worden verhoogd in bepaalde auto-immune aandoeningen zoals lupus en juveniele reumatoïde artritis, worden ook gecontroleerd.

Behandeling

De behandeling van een kind met pijn in de gewrichten en koorts, hangt af van de oorzaak. Septische artritis moet intraveneuze antibiotica en chirurgische drainage van het getroffen gewricht vloeistof. Trauma wellicht chirurgische ingreep of immobilisatie met een splint of cast. Inflammatoire aandoeningen zoals artritis wellicht op lange termijn over-the-counter of recept sterkte anti-inflammatoire geneesmiddelen. Als de pijn en koorts is chronisch en er blijvende schade aan het gewricht is, kan fysieke therapie helpen verminderen de langetermijneffecten van de ontsteking.


gerelateerde artikelen