Limonade tijdens de zwangerschap

October 22

Limonade tijdens de zwangerschap

Limonade is een verfrissende drank die kan kalmeren ochtendmisselijkheid tijdens de zwangerschap en bieden veel vitamine C, maar drinken te veel zoete limonade kan het veroorzaken van geen onnodige gewichtstoename. Gelukkig zijn veel kunstmatige zoetstoffen goedgekeurd voor gebruik tijdens de zwangerschap, hoewel ongezoete citroen water de beste keuze wellicht.

Citroenen en misselijkheid

Citroensap alkalizes in water, maken een drankje dat Encyclopaedia Britannica Biomedische Wetenschappen editor die Kara Rogers zei maagzuren neutraliseert. Rogers verteld Livestrong dat hoewel de precieze oorzaken van ochtendmisselijkheid onbekend zijn, de geur en de smaak van citroen staan bekend om zijn rustgevende. Voegde ze eraan toe dat naast verhoogde maagzuren, zwangere vrouwen ervaren "een verbeterde gevoel van geur" en hoge hormoon niveaus tijdens hun eerste trimester dat 'lijken te combineren om te leiden tot symptomen van misselijkheid en braken.

Calorieën in limonade

Natuurlijke zoetstoffen, zoals lijstsuiker en glucosestroop, ook heten voedend zoetstoffen. Zij bieden weinig voedingswaarde dan calorieën en kunnen toevoegen tot onnodige gewichtstoename. De Centers for Disease Control and Prevention zegt dat een 12 oz. glas limonade met een voedend zoetstof bevat ongeveer 168 calorieën. De CDC merkt dat calorieën uit dranken een grote impact op gewichtstoename hebben en dat een consument ongeveer 700 calorieën per dag door middel van zorgvuldige drank keuzes, zoals vervanging van nul-calorie citroen water voor limonade kunt bijsnijden.

Kunstmatige zoetstoffen

Kunstmatige zoetstoffen, goedgekeurd door de Federal Drug Administration voor gebruik met mate tijdens de zwangerschap zijn Stevia (rebaudioside A), Sunett (acesulfaam kalium), gelijke of Nutrasweet (aspartaam) en Splenda (sucralose). Aspartaam is gebruikelijk in neen-calorie limonades. De website van de Amerikaanse vereniging van de zwangerschap zegt aspartaam mag niet worden gebruikt door zwangere vrouwen hebben hoge bloedspiegels van fenylalanine, een component van aspartaam. Louisiana State University zegt dat slechte voeding controle van fenylalanine tijdens de zwangerschap, met name voor vrouwen die lijden aan fenylketonurie, een afkorting voor PKU, tot vertraagde ontwikkeling van een baby en andere aangeboren afwijkingen leiden kan. De Amerikaanse vereniging van de zwangerschap wijst erop dat de FDA kanker-linked cyclamaat zoetstoffen voor iedereen verbiedt, terwijl het waarschuwt vrouwen dat Sweet N' Low (sacharine) mag niet worden gebruikt tijdens de zwangerschap omdat het kruist de placenta en mig htremain in foetaal weefsel.

Vloeibare eisen

Goede hydratatie tijdens de zwangerschap minimaliseert hoofdpijn, misselijkheid, krampen, oedeem, duizeligheid en premature arbeid tijdens het derde trimester, volgens de website BabyCenter. Drinkwater helpt ook verlichten ochtendmisselijkheid, indigestie, constipatie en oververhitting. BabyCenter zegt zwangere vrouwen moeten drinken per dag bijna een gallon van vloeistoffen. Drinken veel citroen water kan helpen handhaven hydratatie maar vereist extra tandenpoetsen en om zure schade om tanden glazuur te voorkomen.

Vitamine C

Limonade en citroen water zijn rijk aan vitamine C en zwangerschap leidt tot een toegenomen behoefte aan de vitamine. De MedlinePlus-website van de National Institutes of Health zegt dat naast het voorkomen van scheurbuik, vitamine C 'waarschijnlijk effectief' voor het bevorderen van de opname van ijzer, waardoor bloedarmoede. NIH zegt dat het "mogelijk effectieve" ter voorkoming of vermindering van de vele medische problemen, met inbegrip van afnemende complicaties van met een hoog risico zwangerschap, zoals pre-eclampsie.


gerelateerde artikelen