Heparine contra-indicaties

September 14

Heparine contra-indicaties

Heparine is een anticoagulans waardoor de vorming van bloedklonters in de bloed-systeem. Artsen zal heparine voorschrijven wanneer u een ziekteproces dat het risico van bloedstolsels verhoogt of hebt u een specifieke medische procedure die het risico van het ontwikkelen van bloedklonters verhogen kan ondergaan. Echter, er zijn tijden wanneer het gebruik van heparine is gecontra-indiceerd in uw medische aandoening.

Bloeden stoornissen

Heparine contra-indicaties

Volgens de Britse Commissie voor normen in hematologie omvatten contra-indicaties voor heparine bloeden stoornissen. Als u al lijdt aan hemofilie, trombocytopenie, Factor defici├źntie of vasculaire hemostatische stoornissen in het gebruik van heparine zoals een anticoagulans is gecontra-indiceerd. Heparine vergroot de hoeveelheid tijd die het duurt het bloed stollen, waardoor de stollingsfactoren in het bloed. Als u al last van een bloedende stoornis heeft is het bijna onmogelijk om het bloeden tijd, waardoor het gebruik van heparine gevaarlijk voor uw gezondheid.

Ernstige hypertensie

Heparine contra-indicaties

Volgens het veiligheidsinformatieblad geproduceerd door Amerikaanse Farmacopee is ernstige of oncontroleerbare hypertensie een belangrijke contra-indicatie voor het gebruik van heparine. Hoge bloeddruk verhoogt de druk waaronder de bloedvaten moeten functioneren. Met oncontroleerbare hypertensie verhogen u het risico op een grote afloop in elk gebied van het lichaam wanneer de bloedstolling tijd van uw bloed stijgt.

Recente beroerte

De Britse Commissie voor normen in hematologie stelt dat de heparine niet mag worden gebruikt als u recent een beroerte gehad. Lijnen kunnen twee verschillende oorzaken hebben. In het eerste geval kan u een klonter die gevormd in de cerebrale bloedvaten hetzij reisde er vanuit een ander gebied van het lichaam hebben geleden. De klonter zal hebben gesneden bloed, zuurstof en voedingsstoffen leveren af uit een gebied van de hersenen. De tweede oorzaak omvat bloed lekken in het hersenweefsel van een scheur in een ader. In beide gevallen die het gebruik van heparine het risico verhogen kan van bloeden in de hersenen verhoogt weefsel wanneer de hoeveelheid tijd die het duurt om te vormen van een klonter.

Overgevoeligheid voor heparine

Moet u wellicht een overgevoeligheid of allergische reactie op heparine hebt u ook allergie├źn voor rundvlees, varkensvlees of andere dierlijke eiwitten. Volgens de Amerikaanse Farmacopee kan u een gelokaliseerde reactie op de plaats van injectie of irritatie in de gastro-intestinale tractus, de ogen of de huid vertonen. Zelden moet u wellicht een ernstige reactie vergelijkbaar met anafylaxie.


gerelateerde artikelen