Remedies voor de Peyronie

January 16

Sponsachtige ruimten binnen de penis genoemd corpora cavernosa vullen met bloed te veroorzaken van een erectie. Schade aan het weefsel van de elastiek rondom de corpora cavernosa meestal geneest met geen aanhoudende effecten, maar in de ziekte van Peyronie, permanente littekenweefsel of plaque, ontwikkelen. Littekens verkort bindweefsel in de penis, zodat een erectie bochten, soms pijn veroorzaakt. Angst over de verschijning van de penis, pijn met een erectie of tijdens de geslachtsgemeenschap of littekens die in de corpus cavernosa doorloopt kan leiden tot impotentie of te voorkomen dat een getroffen man een bevredigende seksuele relatie.

Medicatie

In sommige gevallen van de ziekte van Peyronie, de symptomen kunt oplossen door zelf na verloop van tijd, zonder behandeling. Behandeling wordt aangegeven als de patiënt heeft pijnlijke erecties, als er een ernstige bocht in de penis bij erectie of als de bocht verergert, of als de aandoening voorkomt dat seks. De Mayo Clinic vermeldt dat verschillende orale geneesmiddelen voor de behandeling van de ziekte van Peyronie zijn getest, maar tot nu toe hebben geen nuttig is bewezen. The Merck Manual meldt dat het gebruik van orale vitamine E en vitamine K para-aminobenzoaat enig succes bij de behandeling van de ziekte van Peyronie is gebleken. Terwijl corticosteroïd injecties rechtstreeks in littekenweefsel effectief zou kunnen zijn, zijn Orale corticosteroïden niet, Staten de Merck Manual.

Penile injecties

Volgens de Mayo Clinic ondersteunt beperkt bewijs het nut van meerdere directe inspuiting van medicijnen in het litteken weefsel van de penis in de loop van een paar maanden voor de behandeling van de ziekte van Peyronie. Opties omvatten verapamil, een drug die gewoonlijk wordt gebruikt voor hoge bloeddruk, die verstoort het bindweefsel eiwit collageen om te minimaliseren van littekens in de penis; interferon, collageen verstoren en bevordering van de verdeling; en collagenase, een enzym dat collageen degradeert.

Chirurgie

Verschillende ambulante chirurgische benaderingen kunnen de penis rechtmaken en elimineren pijnlijke erecties. Volgens de Mayo Clinic, chirurgie moet wachten tot de graad van bocht stabiliseert en erecties zijn pijn-vrij voor zes maanden. Als u wilt verwijderen van de bocht, kan de chirurg verkorten van het elastische weefsel op de zijde tegenover de littekens of verlengen van de kant met de littekens. Voor mannen met normale penislengte en alleen een gematigde bocht, zou de chirurg aanraden de voormalige benadering, die de totale lengte van de penis iets zal verkorten. Voor mannen met een kortere penis, een ernstige bocht of andere complicaties, kan de chirurg de gehavende kant verlengen door het snijden van verschillende inkepingen in het litteken weefsel te laten rekken, en bedek het met getransplanteerde of kunstmatige graft weefsel. Met verlenging heeft de man een hoger risico van post chirurgische erectiele dysfunctie in vergelijking tot de verkorting van de procedure. In gevallen waar de patiënt van erectiestoornissen en van Peyronie last, kan de chirurg penile implantaten invoegen tijdens de verkorting of verlenging van de procedure. De implantaten kunnen een man een erectie die stevig genoeg voor seks hebben.


gerelateerde artikelen