Acidose en hypokalemie

January 30

Om te functioneren, moet het lichaam zuur en elektrolyt niveaus binnen een relatief smalle bandbreedte houden. Teveel of te weinig zuur kan cellen kuren te vertonen, veroorzaken mogelijk problemen met kalium niveaus.

Identificatie

Acidose is het resultaat van het overtollige zuur opbouwen in het bloed, mogelijk als gevolg van verminderde nierfunctie. Acidose kan ook leiden tot veranderingen in de elektrolyt niveaus in het bloed. Deze onevenwichtigheden elektrolyt kunnen leiden tot abnormaal lage niveaus van kalium in het bloed, bekend als hypokalemie.

Oorzaken

De meest voorkomende oorzaak van acidose en hypokalemie, het nationale Instituut van Diabetes en de spijsverterings en nier aandoeningen wordt uitgelegd, is een aandoening die bekend staat als de renale tubulaire acidose. Deze ziekte is het gevolg van een probleem met de buisjes in de nieren, die verantwoordelijk zijn voor het maken van de urine. Renale tubulaire acidose kan zijn van een genetische ziekte, of optreden als gevolg van een andere ziekte die zowel de nieren als andere weefsels, zoals sikkelcelanemie of lupus treft.

Symptomen

Renale tubulaire acidose veroorzaken een aantal symptomen naast wijzigingen in van het bloed zuur en elektrolyt niveaus, Medline wordt uitgelegd. Patiënten kunnen verward raken vermoeid gevoel en ervaring snelle ademhaling. Het kan ook problemen geven met botgroei en weinig urineproductie. Patiënten kunnen ook ontwikkelen bot pijn, nierstenen en spier krampen. Nog belangrijker, veranderingen in de kalium kunnen invloed hebben op het hart, wat leidt tot een snelle of onregelmatige hartslag. Renale tubulaire acidose kan ook pijn veroorzaken in de flanken, terug en de buik.

Diagnose

Renale tubulaire acidose diagnose kan meestal worden gedaan met behulp van bloedonderzoek dat meten van de hoeveelheid zuur en kalium in het bloed van de patiënt. Medline merkt op dat de urine kan ook worden geanalyseerd; patiënten met renale tubulaire acidose hebben meestal urine die te weinig zuur daarin heeft. De urine kan ook abnormaal hoge niveaus van calcium en kalium als gevolg van de nieren niet in staat om te filteren op deze stoffen goed bevatten.

Behandeling

Behandeling van renale tubulaire acidose wordt gewoonlijk bereikt door te proberen om de overmaat zuur in het lichaam neutraliseren, the Merck Manual wordt uitgelegd. Dit kan gebeuren door de infusie van een oplossing van natriumwaterstofcarbonaat in bloed van de patiënt. Kaliumsupplementen kunnen ook worden gebruikt om te helpen bij de behandeling van de kalium deficiëntie. Hoewel deze methode van behandeling, de onderliggende nierproblemen niet opgelost wordt, het zal voorkomen dat de ziekte vordert en kan helpen voorkomen dat sommige van de complicaties van renale tubulaire acidose.


gerelateerde artikelen